Kiwibesvlaai: primeur nieuwe vlaai in Zuid-Limburg

Foto:

De afgelopen maanden ontwikkelden Bekkerie Talentino in Maastricht en Mertz Kleinfruit in Sint Geertruid onder de vlag van ‘La Saison Culinaire’ de kiwibesvlaai. Deze nieuwe gezonde seizoensvlaai werd vanochtend feestelijk onthuld tijdens de Nationale Dag van de Vlaai.

De nieuwe kiwibesvlaai is een powervlaai met Zuid-Limburgse kiwibessen en zit vol met stoffen die een positief effect hebben op de gezondheid.
Zo is het vitamine C-gehalte van de kiwibes wel 50 keer zo groot als dat van een appel. Bovendien bevat de kiwibes enorm veel antioxidanten en mineralen. Het vlaaideeg bestaat uit speltbloem, honing, boter, zout en water. De pudding bestaat uit melk, eieren en vanille. En de topping uit gehalveerde kiwibessen.

Nationale Dag van de Vlaai

De diepgewortelde liefde voor de vlaai zit in vrijwel iedere Limburger. Het staat dan ook symbool voor ‘het goede leven’. De meest uiteenlopende aangelegenheden grijpt men aan om een stuk vlaai te trakteren. En het uitgesproken moment om vlaai te ‘smikkelen’ is natuurlijk op de Nationale Dag van de Vlaai.

Waar is de kiwibesvlaai verkrijgbaar?

De nieuwe kiwibesvlaai is tot half november te verkrijgen en proeven bij Talentino (De Greune Luiper) aan het Koningsplein 101 in Maastricht en bij Talentino in Margraten aan de Van Eynattenstraat 2.

De vlaai is momenteel ook verkrijgbaar bij Plus Schouteten in Simpelveld en bij Plus Custers in Eijsden, een actuele lijst van de verkooppunten is telkens te vinden op lasaisonculinaire.nl.
Voor de horeca zijn de vlaaien ook verkrijgbaar bij de Hanos in Heerlen.

Reacties