Royal bioscoop nieuw basecamp voor Dutch Mountain Film Festival

Foto: DMFF

Van 31 oktober tot 9 november vindt in Heerlen en Aken de achtste editie van het Dutch Mountain Film Festival plaats.
Basecamp is ditmaal de monumentale Royalbioscoop in Heerlen, die speciaal voor het festival wordt heropend.
Daarnaast worden films vertoond in filmhuis de Spiegel en in het Apollo Kino in Aken, waarmee DMFF nauw samenwerkt.

Bergfilms

In de afgelopen jaren heeft DMFF een vaste plek op de Euregionale festivalkalender verworven. Om de datum niet telkens te hoeven aanpassen aan carnaval is in 2018 gekozen voor een vaste nieuwe periode. Dat is het eerste weekend van november geworden als begin van het festival.
Dan worden de belangrijkste bergfilms van het afgelopen jaar vertoond: spannende docudrama’s, reportages over avontuurlijke expedities en experimentele outdoorprojecten en bijzondere arthousefilms. Diverse regisseurs zijn aanwezig, die met spanning afwachten of hun film een DMFF-award krijgt van de jury.

De kick-off is al op woensdag 31 oktober met spectaculaire opening in Aken, waarna in Apollo Kino ‘Der Mann aus dem Eis’ wordt vertoond.
Andere films die met gepaste trots worden gedraaid zijn Wisdom of the Mountains (Nederland, Iran), Wolf and Sheep (Afghanistan), het Nederlandse Reinder, the heart of the Sami culture en Parasol Peak, dat laat zien dat de hoge Alpen ook geschikt zijn als decor voor livemuziek.

Urban sports

Maar DMFF is meer dan alleen film, zoals vele trouwe bezoekers weten. Speciale aandacht is er ditmaal voor een symposium over urban sports, waar het stedelijke Heerlen een uitgelezen decor voor is. Ook zijn er workshops buildering – het beklimmen van gebouwen en andere stedelijke bouwsels – MTB, exposities, en lezingen. Verder is er een bike ride van Nederlandse hoogste punt naar het hoogste punt van België. En tot slot, een recordpoging de-trap-op-fietsen!

Programma

Kijk voor het complete programma op www.dmff.eu.

Reacties