Zondag komt Slot Schaesberg in Landgraaf tot leven

Foto: Nationale Archeologiedagen

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je bij Slot Schaesberg terecht voor een gratis toegankelijke dag vol archeologie!
Op zondag 14 oktober slaan Stichting Landgoed Slot Schaesberg, Stichting Linea Recta en de Heemkundevereniging Landgraaf (OCGL) de handen in elkaar om de Landgraafse opgegraven geschiedenis tot leven te laten komen.

Geschiedenis

Diverse historische perioden zullen op deze zondag zicht- en tastbaar en zelfs levend worden.
Ook vanuit de lokale burgerij zal men bij deze gelegenheid meer dan interessante eigen vondsten uit eigen omgeving laten zien.
Niet alleen het lokale Landgraafse archeologische erfgoed krijgt de volle aandacht. Ook de opgegraven geschiedenis van ‘kortbij’, die duidelijk in verband staat met onze eigen Landgraafse omgeving.

Er zullen bijzondere opgegraven vondsten uit diverse geschiedenis perioden te zien zijn, je krijgt alles te horen over de Romeins historische Via Belgica route door Stichting Linea Recta Landgraaf en er is een echte Romeinse Officier Landmeter aanwezig. Een landmeter was iemand in Romeinse tijd die met behulp van allerlei gereedschap en meetinstrumenten bepaalde hoe wegen en andere bouwwerken aangelegd moesten worden. Slimme jongens die Romeinen!

Water naar de stad

Als kers op de taart is aansluitend aan dit onderwerp de bijzondere middaglezing “Water naar de stad”. Archeologe Gemma Jansen vertelt en laat zien hoe tijdens een bepaalde Romeinse periode de imposante aangelegde waterleiding vanuit het Duitse Eifelgebied naar de Romeinse Limesstad Keulen tot stand kwam.

Informatie

  • Stichting Linea Recta Landgraaf
    Slot-Schaesberglaan 100
    6371 KZ Landgraaf
  • Zondag 14 oktober vanaf 11.00 uur.
    Lezing is van 15.00-17.00 uur.
  • Toegang gratis.

Reacties