Zondag 14 oktober ‘Dag van de Duurzaamheid’ in Hoeve Corisberg

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Landelijk is het al de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid en daarom een jubileumeditie.
In Parkstad wordt deze dag nu voor de vierde keer georganiseerd, ook dit jaar weer op de prachtige locatie Hoeve Corisberg aan de Corisbergweg 1 in Heerlen.
Het programma is van 11.00 uur tot 16.00 uur, de wethouder zal om 13.00 uur de officiële opening verrichten.

Maatregelen

In Parijs is door bijna 200 landen afgesproken om samen maatregelen te nemen om voor zover nog mogelijk de temperatuurstijging op aarde door de klimaatverandering onder de 2 graden, bij voorkeur zelfs onder de 1,5 graad te houden. Het verdrag is door de nationale regeringen van de afzonderlijke landen geratificeerd. Helaas heeft de VS zich teruggetrokken.
En wat doen wij als burgers ? Wachten we tot onze regering wetten uitvaardigt of subsidie geeft? Of gaan we aan de slag daar waar we kunnen. Dan moet je wel weten wat je kunt doen en, even belangrijk, wat je kunt laten.
De dag van de duurzaamheid, zondag 14 oktober, is de kans om hierachter te komen.

De wijkverenigingen van Heerlerbaan en Douve Weien-Caumerveld organiseren op zondag 14 oktober weer een “Dag van de Duurzaamheid” voor heel Parkstad Limburg.
Samen met de organisaties “De Seizoenen locatie de Corisberg”, “Parksjtad in Transitie”, “Buurkracht”, “Benzenraderhof” en gemeente Heerlen is een leuk en informatief programma samengesteld voor jong en oud.
Dit jaar is het thema AFVAL.
De wethouder zal om 13.00 uur de officiële opening verrichten.

Greep uit activiteiten

Er is kunst met afval van Kazaa, en een workshop composteren (wat doe je met je keuken en tuinafval?). Pascal Braam verteld over “afval voorkomen” (Zero Waste) en er zijn afvalcoaches.
Voor de kinderen is er een puzzelronde, een RD4 afvalspel, een workshop kaasmaken, kratklimmen met de scouting, workshop robot en afvalscheiding door lego leage en boogschieten en blikgooien door de Wombats. Er is een prijsuitreiking van de afvalcoaches en een prijsuitreiking van de puzzelronde.

Verder staat de RD4 er met een elektrische vuilniswagen. Ook is er uitleg van het Repair Café over het zelf maken van een windmolen, een workshop warmtepompen en een rondleiding Boerderij.
Er zijn diverse informatiestands van onder andere plastic shredders, Parksjtad in Transitie, Groene Wijk Duurzaam / Buurkracht.

Er wordt voor een hapje en een drankje gezorgd.

Zie voor programma de websites http://www.heelebaan.nl/ of http://www.groenewijkduurzaam.com.

Hoeve Corisberg                              Foto Heerlen.nieuws.nl

Reacties