Nieuw gebiedsverbod 17-jarige Heerlenaar blijft in stand

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De gemeente Heerlen hoeft het nieuw ingestelde gebiedsverbod voor een 17-jarige inwoner niet op te heffen. De voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg wees afgelopen woensdag het verzoek van een 17-jarige bewoner van Heerlen om het treffen van een voorlopige voorziening af.
De bewoner wilde dat het gebiedsverbod dat voor hem geldt wordt geschorst, zodat hij vrij door Heerlen kan bewegen.

Eerder gebiedsverbod

De gemeente Heerlen heeft eerder een gebiedsverbod aan de bewoner opgelegd, omdat hij in de maanden mei en juli van dit jaar betrokken zou zijn geweest bij mishandelingen. Dit eerdere gebiedsverbod hield toen bij de rechter geen stand, omdat de gemeente Heerlen geen informatie had ingewonnen bij de bewoner. Daarnaast was in het besluit onvoldoende uitgelegd waarom het verbod gold voor het betreffende gebied én voor de duur waarvoor het was opgelegd.

Huidig gebiedsverbod

De gemeente Heerlen heeft nu een nieuw gebiedsverbod aan de bewoner opgelegd.
De voorzieningenrechter is van oordeel dat de gemeente Heerlen nu wel voldoende rekening heeft gehouden met de belangen van de bewoner. Ook heeft de gemeente Heerlen nu wel uitgelegd waarom het gebiedsverbod geldt voor het gebied waarvoor het is opgelegd en wat de reden is dat het gebiedsverbod 2 maanden duurt.
De gemeente Heerlen heeft geen lichtere maatregel hoeven opleggen dan het gebiedsverbod, omdat de bewoner de openbare orde vaak en ernstig heeft verstoord.

Reacties