Treinverkeer komend weekend plat tussen Heerlen en Roermond

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Treinreizigers die komende zaterdag en zondag per trein noordwaarts willen gaan of vanuit het noorden naar Zuid-Limburg willen reizen zijn genoodzaakt tussen Heerlen en Roermond van de bus gebruik te maken. Omrijden via Maastricht is geen optie, ook op het baanvak Maastricht-Roermond rijden geen treinen.
Vanwege werkzaamheden op de stations van Maastricht en Sittard én werken aan het baanvak Sittard-Heerlen is er op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 geen treinverkeer mogelijk op de trajecten Roermond-Heerlen, Roermond-Maastricht Randwyck, en Maastricht-Maastricht Randwyck.
NS en Arriva zetten vervangend busvervoer in.

Vervangende bussen

De ingezette bussen op de trajecten Heerlen-Sittard en Roermond-Maastricht stoppen ook op alle tussengelegen stations. Reizigers vanaf of naar station Geleen-Oost dienen gebruik te maken van een taxibusje dat rijdt tussen Geleen-Oost en Sittard.
Voor het traject Maastricht-Maastricht Randwyck kan de reiziger gebruik maken van de reguliere stadsbussen in Maastricht.

Vervoersbewijs

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. Als er gereisd wordt met de stadsbus dan dient ook in de bus zelf in- en uitgecheckt te worden.
In verband met de ruimte in de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Langere reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen van het treinverkeer kunnen niet gegarandeerd worden.
De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg.
Reizigers wordt geadviseerd vooraf hun reis te plannen via de Arriva app, via de reisplanner op arriva.nl of via de NS Reisplanner.

Reacties