Bij ‘Petje af Zuid-Limburg’ leren kinderen de wereld te ontdekken

Foto: Petje af Zuid-Limburg

Op zondag 7 oktober start een tweede locatie van stichting Petje af Zuid-Limburg. In samenwerking met Alcander en Schunck* wordt dan begonnen met een weekendschool in de bibliotheek The Flash in het stadsdeel Heerlerbaan.
In november 2017 opende de eerste locatie van Petje af Zuid-Limburg zijn deuren in Sweikhuizen.

Petje af

Petje af Zuid-Limburg is ervan overtuigd dat ieder kind talent heeft en gelijke kansen verdient om die te kunnen ontplooien én benutten. “Gelijke kansen zijn in Nederland namelijk helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend.”

Weekendscholen

Daarom organiseert Petje af Zuid-Limburg op zondag weekendscholen voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. Michel van Dijke – Locatie manager Petje af Zuid-Limburg zegt: “De kinderen ontdekken bij Petje af de wereld en komen in aanraking met inspirerende rolmodellen waardoor zij een positief zelfbeeld en toekomstperspectief ontwikkelen.”

Een Petje af-jaar bestaat uit 7 lesblokken van 4 zondagen. Ieder blok komt er een beroep aan bod. Centraal hierin staat de praktijkervaring en de ontmoeting met inspirerende gastdocenten.
Iedere laatste zondag gaan de leerlingen met het openbaar vervoer samen op stap. Dan worden musea bezocht of worden andere activiteiten ondernomen die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. “Ontdekken en beleven staat in ons programma centraal.”

Meedoen is kosteloos

Michel van Dijke: “Het werven van kinderen doen wij op basisscholen door middel van een 10 minuten durende PowerPoint presentatie. Hierin laten we zien hoe we te werk gaan. Kinderen vinden het hartstikke leuk, en al helemaal als ik ze aan het eind vertel dat alles kosteloos is. Mochten er scholen of andere instanties zijn die geïnteresseerd zijn in Petje af dan kan ik vrijblijvend een presentatie komen geven. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers/stagiaires die op zondag een handje willen helpen en misschien de kinderen willen komen coachen”.

Reacties