Nieuw distributiecentrum impuls voor medisch-logistieke campus Heerlen

Start bouw distributiecentrum november 2016
Foto: Medtronic

Deze week openden medisch-technologiebedrijf Medtronic en logistiek dienstverlener CEVA Logistics officieel de deuren van het nieuwe distributiecentrum in Heerlen.
Het nieuwe, 33.000 m² tellende distributiecentrum zorgt voor groei van de medisch-logistieke campus in Heerlen en van de medisch logistieke expertise in de regio Zuid-Limburg.

300 nieuwe arbeidsplaatsen

Met de komst van het nieuwe distributiecentrum is het aantal arbeidsplaatsen in de regio Zuid-Limburg verder toegenomen. Bovenop de ruim duizend bestaande arbeidsplaatsen van Medtronic in Heerlen, zijn er nu nog eens 300 nieuwe medewerkers aan de slag gegaan bij CEVA Logistics in het distributiecentrum. Hiermee zijn zij samen de grootste commerciële werkgever in de regio.

“Heerlen een uitstekende locatie voor medische logistiek”

Martin de Beer, wethouder economie en arbeidsmarkt van de gemeente Heerlen, werkte intensief samen met Medtronic en CEVA Logistics om deze succesvolle investering van de grond te tillen. “Deze grote logistieke uitbreiding voor Medtronic bevestigt de belangrijke rol die Heerlen vervult voor bedrijven in de medisch logistieke sector. Er is sprake van een belangrijke versterking van dit cluster in onze regio. Niet alleen door Medtronic maar ook door CEVA die als grote dienstverlener een forse bijdrage levert aan de werkgelegenheid. Voor stad en regio is dit centrum van 33.000 m2 het grootste distributiecentrum. Ook voor de toekomst willen we CEVA en Medtronic ruimtelijk faciliteren om hun verdere groei op deze locatie tot stand te brengen.”

Hoogwaardige bedrijvigheid cruciaal voor Limburg

Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van de Provincie Limburg bevestigt dat juist in het medisch-technologische cluster rond Heerlen dit distributiecentrum zeer welkom is in deze regio. “Hoogwaardige bedrijvigheid is uitermate belangrijk voor Limburg en de logistieke sector in het bijzonder. Dat Medtronic zich in Zuid-Limburg uitbreidt, geeft aan dat Limburg een uitstekend economisch vestigingsklimaat heeft en laat de werkgelegenheid toenemen. Kortom, zeer positief voor de regio.”

Het levensbelang van logistiek

Het nieuwe distributiecentrum voorziet in de opslag en distributie van medische hulpmiddelen van Medtronic. Zoals chirurgische instrumenten, implantaten en systemen voor patiëntmonitoring. “Vanuit ons distributiecentrum kunnen 15.000 verschillende ziekenhuizen in onder andere Europa binnen 24 uur worden bereikt”, aldus Sikko Zoer, Vice President Customer Care en Supply Chain van Medtronic EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). “Het is onze verantwoordelijkheid om onder alle omstandigheden, aan al onze klanten en patiënten te leveren. De extra capaciteit en de unieke geografische ligging op het Trilandis-park maken dat mogelijk. Die zorgen ervoor dat we de verwachte groei in Europa aankunnen. Goede logistiek is van levensbelang.”

Hoogwaardige logistieke service

Bart Beeks, Executive Vice President van CEVA Logistics in de Benelux: “Met dit nieuwe distributiecentrum bieden we hoogwaardige logistieke service, zowel nu als in de toekomst. Het onderstreept onze logistieke expertise op het gebied van healthcare. Om op een duurzame wijze deze dienstverlening voort te zetten worden er dit jaar zonnepanelen geplaatst. Daarmee geven wij tegelijkertijd invulling aan onze ambitie om in 2020 CO2 neutraal te zijn.”

Reacties