Unieke internationale street art expo komt naar Heerlen

Foto: Unframed

Van 21 tot en met 27 september 2018 vindt in Heerlen de eerste editie plaats van UNFRAMED URBAN ART EXPO & JAM: een uniek, jaarlijks evenement als eerbetoon aan de internationale pioniers van graffiti en street art.
Locatie is de binnen- én buitenzijde van C-Mill Next Door, de al bestaande ‘graffiti Hall of Fame’.

Pliegerhal

De expo vindt plaats in de voormalige Pliegerhal van ruim 2.200 m2.
De werken die er gedurende de expositie hangen zijn niet alleen te bewonderen maar ook te koop.
Aan de buitenzijde zal er live graffiti art worden gemaakt door de grootste namen in het segment. UNFRAMED hoopt hiermee straatartiesten, kunst(ver)kopers en urban art-liefhebbers van alle leeftijden samen te brengen door het organiseren van groepstours, workshops en live acts.

Grote artiesten

Beroemde graffiti-artiesten van over de hele wereld reizen naar Heerlen af om zichzelf en hun werk deze week te laten zien aan het grote publiek. Denk aan Skeme, T-Kid 170, Part One en Slave. Dit zijn artiesten die in de jaren ’70 al actief waren in New York.
Thema van de expositie is dan ook een graffiti-reis terug in de tijd.
Zo leren bezoekers dat graffiti ‘de moeder’ was van street art, dat inmiddels zeer populair is en op vele Heerlense gebouwen prijkt. Vervolgens loop je via een route steeds een beetje verder terug in de tijd als het gaat om graffiti-stijlen. Hoe begon dat ooit, en hoe kan het dat Heerlen ineens dé street art hoofdstad van Nederland is geworden?