Pro Freestyle evenement voor derde keer op rij in Heerlen

Foto: Pro Freestyle

Komend weekeinde wordt voor de derde achtereenvolgende keer het Pro Freestyle evenement georganiseerd in het centrum van Heerlen. Met als doel het presenteren van urban en freestyle sporten als topsport.
De organisatie verwacht dat over de drie dagen 10.000 tot 15.000 bezoekers naar het gratis evenement in de Heerlense binnenstad zullen komen.

Internationale UCI BMX Freestyle-wedstrijd

De provincie Limburg en gemeente Heerlen hebben samen met de KNWU en sportevenement Pro Freestyle een internationale UCI BMX Freestyle-wedstrijd aangetrokken.
Het is de 2e UCI-wedstrijd sinds de bekendmaking dat BMX Freestyle op de Olympische Spelen van Tokyo op het programma staat.
De wedstrijd wordt komend weekend verreden tijdens het freestyle en urban sporttoernooi Pro Freestyle in Heerlen.
Naast BMX staan ook freestyle mountainbiken, inline skaten en steppen op het programma.

Creativiteit en spektakel in 2 runs

“Tijdens twee runs van elk één minuut is het de bedoeling om zoveel mogelijk sprongen te maken en trucs te laten zien. Creativiteit is hierbij belangrijk. De jury bepaalt namelijk hoeveel punten je voor elke sprong/truc krijgt. En de sporter met de meeste punten wint”, aldus de KNWU.
Totaal zullen 20 jongens en een handvol meiden strijden om de prijzenpot van € 5.500. En om de punten voor het internationale UCI BMX Freestyle Park klassement.

Wereldkampioen steppen

Tijdens Pro Freestyle laten 25 van werelds beste stuntsteppers (scoot) hun tricks en whips zien.
Jordan Clark is een van de riders en heeft dit jaar de Europese en wereldtitel binnengehaald. En is driemaal winnaar van beide titels. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn achtereenvolgens de best trick contest, kwalificaties en finales.

Op zaterdag wordt op het parcours van Pro Freestyle de Popronde Heerlen 2018 geopend met een optreden van Gil & Megas (hiphop).

Het volledige programma en de tijden zijn te bekijken op http://www.profreestyle.nl/schedule/.

 

Reacties

Cookieinstellingen