Fotoboek brengt de 250 mooiste plekken van Heerlen in beeld

Foto: Mat Snijders

Eind november 2018 brengt Veldeke Heerlen het fotoboek ‘De 250 Mooiste Plekken van Heerlen’ uit.
In de jaren zestig van de vorige eeuw was Heerlen een van de rijkste steden van Nederland. De stad bloeide en de inwoners waren trots op hun stad. Anno nu lijkt bij veel mensen die trots verdwenen en wordt vaak alleen nog maar stil gestaan bij hoe mooi Heerlen vroeger was.

250 mooiste plekken van Heerlen

Dat is volstrekt ten onrechte, vindt Veldeke Heerlen. De Heerlense kring van de dialectvereniging wil aan de hand van foto’s van de 250 mooiste plekken in ‘Groot-Heerlen’ laten zien hoe mooi Heerlen nog steeds is. Met de moderne en historische gebouwen, architectonische juweeltjes, parken, pleinen, straten, boerderijen, weiden, beken, bossen, kastelen, musea, kerken, villa’s, maar ook Street art en interieurs.
Er is bewust voor het getal 250 gekozen om de grote hoeveelheid aan mooie plekken te etaleren, maar zelfs bij dat aantal moeten nog keuzes gemaakt worden.
Maar mocht u zelf nog suggesties hebben voor een of meerdere mooie plekken in Heerlen, dan ontvangt Veldeke Heerlen die nog graag van u. U kunt uw mooiste plek(ken) van Heerlen mailen ([email protected]) of de suggesties melden op de Facebook pagina.

Boek

Het boek wordt full colour uitgevoerd en telt 264 pagina’s. Het formaat wordt ongeveer 30 x 30 cm.
In het boek komt een korte beschrijving van de foto’s en een plattegrond, zodat de plekken ook bezocht kunnen worden, mits ze openbaar toegankelijk zijn.
De lay-out wordt verzorgd door Wout Design in Nuth en het boek wordt gedrukt bij Impreso uit Maastricht.

In de winkel kost het fotoboek straks € 19,95. Bij voorintekening kunt u het echter bestellen voor € 15,00.
Meer informatie over het (bestellen van het) boek? Stuur een mail naar [email protected].

Reacties