Stem ‘De plataan van Terworm’ in Heerlen tot ‘Boom van het Jaar’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De eeuwenoude plataan op Landgoed TerWorm is als Limburgse inzending genomineerd voor ‘De Boom van het Jaar 2018’-verkiezing.
Het is niet alleen een prachtige boom, maar de plataan heeft ook een bijzonder verhaal.

Troostboom

De 250-jarige Troostboom van landgoed TerWorm heeft veel fans die hem aanbidden met kaarsen, persoonlijke wensen, kruisjes en zelfs kransen.
De boom is destijds aangeplant ter nagedachtenis aan de geboorte van een kind. Men ziet hem als boom der wijsheid, verdraagzaamheid en brenger van rust. Maar ook als troost bij rouwverwerking, bijvoorbeeld bij dodelijke mijnongelukken. Die veelzijdige rol vervult de plataan al meer 100 jaar.

Limburgse nominatie

Uit ruim 265 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie een boom genomineerd.
Vanaf 1 september tot 15 oktober kunt u een stem uitbrengen op uw favoriete verhaal en boom.
De boom met de meeste stemmen wordt uiteindelijk ‘De Boom van het Jaar 2018’ en dingt in 2019 mee naar de titel van European Tree of the Year.

Eind oktober wordt de winnende boom op locatie gehuldigd. ‘De Boom van het Jaar 2018’ wint een boom- en/of standplaatsverzorging of een boomvriendelijk alternatief met een indicatieve waarde van 2.500 euro.

Stem

Als deze boom ook voor u een bijzondere betekenis heeft help dan mee om de plataan van Terworm tot ‘Boom van het Jaar’ uit te laten groeien.
Breng dan nog uw stem uit via de website www.deboomvanhetjaar.nl.

Reacties