Hennepplanten aangetroffen bij doorzoekingen dodelijk schietincident

Foto: Pixabay

De politie heeft maandagochtend in vier panden in Kerkrade en Hoensbroek doorzoekingen gehouden in verband met het lopende onderzoek naar het schietincident met dodelijke afloop op 2 augustus in Hoensbroek.

Hennepkwekerij

Politiemedewerkers van het Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat bezig is met het onderzoek hebben maandagochtend panden op drie locaties in Kerkrade en in Hoensbroek doorzocht. Daarbij werd bij een pand aan de Nassaustraat in Kerkrade een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 300 hennepplanten en nog een aantal hennepstekken aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van het illegaal aftappen van elektriciteit. De bewoner is hiervoor aangehouden. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

Eerdere aanhoudingen

De politie heeft eerder al op vrijdagavond 31 augustus een 45-jarige man uit Hoensbroek en een 25-jarige man uit Born aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Akerstraat Noord. Het tweetal is maandag aan de rechter-commissaris voorgeleid en ze blijven vastzitten.

Schietincident

Op donderdagavond 2 augustus werd rond 23.30 uur een 49-jarige man voor de deur van zijn woning aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek neergeschoten. Het slachtoffer kwam later die nacht te overlijden. De politie startte direct met een technisch & buurtonderzoek na aanleiding van het incident.

Mensen die informatie hebben over dit lopende onderzoek kunnen dit nog altijd doorgeven via de opsporingstiplijn 0800 – 60 70.
Ook kan dat in een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen of bij M. via 0800-7000.

Reacties