‘Popronde Pre-Party’ donderdag 30/8 op het ‘andere festivalplein’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het Schelmenhofje, een van de vijf Pleintjes in het centrum van Heerlen, transformeert tijdens Cultura Nova nog tot en met zondag 2 september in de culturele vrijplaats ‘Klein.Berlijn’.
De samenwerking van Cultura Nova met NIEUWE NOR laat het Schelmenhofje bruisen van verrassende en gratis toegankelijke muziekoptredens, performances, lezingen, workshops en films, en maakt ‘Klein.Berlijn’ tot een tijdelijke, chille en verrassende culturele hotspot van Heerlen.

‘Popronde Pre-Party’

Één maand voorafgaand aan Popronde Heerlen, die op zaterdag 22 september het centrum van Heerlen weer op stelten komt zetten, wordt op donderdag 30 augustus op ‘Klein.Berlijn’ al de ‘Popronde Pre-Party’ gehouden. Mede mogelijk gemaakt door boekingskantoor Friendly Fire dat drie van haar bands komt showcasen.
Onderstaand het programma voor donderdag 30 augustus op het Schelmenhofje.

Van Common (solo) [19.00 – 19.45 uur]

Van Common is het geesteskind van singer-songwriter en multi-instrumentalist Sebastiaan van Ravenhorst. Doe-het-zelf is zijn motto: als een ware kluizenaar trok de 23-jarige Amsterdammer zich terug in een strandhuisje in Zeeland. Het resultaat is een droomachtige EP waarvan de debuut single ‘This Afternoon’ internationaal met warmte is ontvangen. Tijdens Popronde Heerlen zal Van Common te zien zijn in poppodium NIEUWE NOR.

‘Borderlines presents’: Jo-An Westerveld [20.15 – 20.30 uur]

Sinds de start van Klein.Berlijn is poëzie een wezenlijk onderdeel van het programma.
Dit jaar tekent Borderlines – dé euregionale Poetry Slam-wedstrijd – tijdens Cultura Nova voor de programmering van een aantal bijzondere (inter)nationale poetry slammers.
Jo-An Westerveld is een performer, maker en dansdocent. Als uitvoerend, improviserend en makend performer wil zij mensen verwonderen, verbazen, wakker kussen en vriendelijk opschudden. Zij wil nieuwe werelden laten zien en zelfs creëren en de echtheid van het leven in bijzondere jasjes gieten.

Kitchenette [20.30 – 21.15 uur]

Kitchenette is het indie/rock project van Chris Kikic (ex-Evant Garden). De sound ligt in het verlengde van bands zoals The War On Drugs, Bombay en The Raveonettes. De weelderige synths en ‘wobbly, chorus-gitaren’ met een ‘steady beat’ lenen zich perfect voor lange autoritten. Kitchenette is geselecteerd als OOR-talent tijdens Popronde. Tijdens Popronde Heerlen is het project helaas niet te zien, dus deze artiest móet je tijdens de Popronde Pre-Party komen beluisteren.

Jay-Way [22.00 – 22.45 uur]

Jay-Way is geen alledaagse hiphop artiest. Hij schrijft eerlijke, poëtische teksten, waarin hij een positieve boodschap verspreidt door middel van complexe verhaalkunst. Samen met zijn band brengt hij een uniek geluid waarbij hiphop fijn gecombineerd is met melodie en harmonie. Ook Jay-Way is bekroond tot 3VOOR12-talent tijdens Popronde en zal te zien zijn in poppodium NIEUWE NOR.

De toegang is gratis.

Reacties