Buitenspiegel: openluchtfilm in Aambos noodgedwongen op kleiner scherm

Onder toeziend oog van het publiek is een oplossing gezocht.
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Tijdens de editie van ‘De Buitenspiegel’, de openluchtfilm die filmhuis De Spiegel ieder jaar in het kader van Cultura Nova onderaan de hellingweide van het Aambos projecteert, waren het gisteren eens een keer niet de weersomstandigheden die de organisatie kopzorgen bezorgden.
Ditmaal speelde het grote filmscherm de organisatie danig parten en was het enige tijd nog maar de vraag of de filmvoorstelling wel doorgang kon vinden.

Geen groot scherm

Laat arriverende bezoekers die rond het oorspronkelijke aanvangstijdstip van 21.00 uur nog gehaast met hun stoeltjes of ander draagbaar zitgerei de Heerlense alpenweide beklommen zagen het grote filmscherm nog incompleet en horizontaal op het grasveld liggen. Waarschijnlijk ontbrak een essentieel onderdeel of was er sprake van een technisch mankement, maar hoe het ook zij, het grote scherm wilde niet meer overeind komen gisteravond.
Dankzij het nodige improvisatietalent slaagde de organisatie er gelukkig in om ergens een, weliswaar flink kleiner, filmscherm vandaan te halen en provisorisch overeind te krijgen en houden.

‘La Pazza Gioia’

Ongeveer een twintig minuten later dan geprogrammeerd kon de voorstelling van de Italiaanse feelgoodmovie ‘La Pazza Gioia’ alsnog beginnen voor de enkele honderden toeschouwers, die tot dan toe heerlijk hadden kunnen genieten van de muziek van de Tom Waits tribute band ‘The Piano has been drinkin’ die bovenaan de bergweide optrad.

En gelukkig bleef het deze keer de hele avond droog.

Reacties