Groene Ster verder in KNVB bekertoernooi door zege op FC Lienden

Groene Ster, uitkomend in de hoofdklasse van de amateurs, won gisteravond in Heerlerheide op sportpark Pronsebroek verrassend van het in de Tweede Divisie acterende FC Lienden. Na afloop prijkte een 2-1 stand op het scorebord.

Achterstand omgebogen in winst

Met de nieuwe aanwinst Nathan Rutjes in het team maakte de ploeg van trainer Maurice Verbunt vlak na rust de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan door een doelpunt van Mick Hellemons.
Nadat FC Lienden daarop een uitgelezen kans op een hernieuwde voorsprong miste — een strafschop tegen de paal — was het Groene Ster dat kort daarna de voorsprong nam. Chefrino Eind bepaalde met zijn doelpunt de 2-1 eindstand.

Loting

Groene Ster plaatste zich hiermee weer eens voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Hoog tijd, nadat de groen-witten de afgelopen vijf jaar al in de eerste ronde werden uitgeschakeld.
Aanstaande zaterdag vindt de loting plaats voor de tweede ronde.