Bekkerveld in het bekertoernooi uitgeschakeld door Hercules

Nog voor rust scoort Hercules de aansluitingstreffer
Foto: Heerlen.nieuws.nl

RKSV Bekkerveld is vanmiddag al in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld voor het vervolg in het KNVB-bekertoernooi.
Tegen het Utrechtse Hercules, dat uitkomt in de derde divisie, moest de eersteklasser uit Heerlen uiteindelijk met 2 – 4 het hoofd buigen.

Voorsprong

Bekkerveld ging de rust nog in met een 2-1 voorsprong. Demsey Dowson bracht met twee treffers in de drieëntwintigste en vierendertigste minuut de blauw-witten op een 2-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust maakte Hercules nog de aansluitingstreffer.

Verschil

In het laatste half uur werd het verschil tussen beide ploegen ook in cijfers omgezet en besliste Hercules de wedstrijd. En dat binnen een tijdsbestek van 6 minuten. In de 64ste minuut scoorde de club uit Utrecht-stad de gelijkmaker. Om vervolgens twee minuten later al op een 2-3 voorsprong te komen. Die bouwde het vier minuten verder uit tot de 2-4 voorsprong die tot het einde van de wedstrijd op het scorebord bleef staan.

Eerste Klasse D

Uiteindelijk bleek Hercules, dat vorig jaar in het bekertoernooi pas in Utrecht door FC Groningen met dezelfde cijfers (2-4) werd uitgeschakeld, vanmiddag een maatje te groot voor Bekkerveld. Dat kan zich nu helemaal gaan voorbereiden op de reguliere competitie waar ze dit jaar opnieuw in de Eerste Klasse D aan de bak moeten. Tegen onder meer streekgenoten EHC, VV Schaesberg en VV Chevremont.

De competitie begint op zondag 23 september, Bekkerveld speelt dan uit tegen SV Venray.

Reacties