De kunst van de kopie: ‘Copy/Paste-Remix’ in stadhuis Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Van 13 augustus tot en met 14 december 2018 is het stadhuis van Heerlen de expositie ‘Copy/Paste-Remix’ te zien. SCHUNCK* vroeg een aantal kunstenaars een eigen interpretatie te maken van originele kunstwerken die in het bezit zijn van de Heerlense culturele instelling.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de gemeente.

Authentiek en origineel

Erwin Vogels

In de kunst regeren authenticiteit en originaliteit. Kunstwerken moeten vooral een authentieke expressie van de persoonlijkheid van een kunstenaar weergeven. Wie als muzikant een nummer covert of als schilder een beeld uit een museum kopieert onttrekt zich aan deze categorieën.
Voor de tentoonstelling ‘Copy/Paste-Remix’ werd een open oproep aan regionale kunstenaars geplaatst waarin zij werden uitgedaagd na te denken over de invloed en waarde van kopieën en kopiëren.
Een onafhankelijke jury selecteerde uit de aanmeldingen zeven deelnemers. Zij kozen een kunstwerk uit de gemeentelijke collectie SCHUNCK* en gingen een maand lang in POST- (Kerkrade) als artist-in-residence aan de slag.
Gebaseerd op de thematiek ‘Copypaste-remix’ maakten zij een nieuw werk dat een interpretatie is van het bestaande werk.

Kunstenaars Euregio

Met werk van zestien kunstenaars uit de Euregio: Alfons Houben, Annelies Jaminon, Erwin Vogels, Gerrie Severens, Hub Pasmans, Ijona Schols, Jos Jacobs, Marita Palland, Marjon Merckelbach-Hovens, Miriam Meertens, Ria Jussen, Slavko Dujic, Sven van de Bergh, Ton Eyssen, Uli Freude en Yvonne Schroeten.
Zeven kunstenaars deden mee aan een werkperiode; Jet Nuij, Jos Jacobs, Kaza Poorter, Marjon Merckelbach-Hovens, Nicole Nolde, Sarah Jane & Jackie Blue en Slavko Dujic.

Copy/Paste-Remix

  • Opening: 10 augustus om 17:00 uur;
  • Duur expositie: 13 augustus tot en met 14 december 2018;
  • Openingstijden: maandag tot vrijdag, 09.00 tot 17.00 uur;
  • Waar: Stadhuis Heerlen;
  • Adres: Raadhuisplein 1, 6411 HK, Heerlen;
  • Entree: vrije toegang.

Reacties