Tom Dumoulin attractie én winnaar in bomvol centrum van Heerlen

De verwachte ‘Limburgse titanenstrijd’ tussen Tom Dumoulin en Wout Poels in de wielerronde van Heerlen werd gisteren pas op de meet beslist.
In de sprint bleef Tom Dumoulin, de nummer twee in de Tour en in de Giro, provinciegenoot Wout Poels enkele centimeters voor.
Een paar uurtjes daarvoor moest Dumoulin bij de tijdrit, uitgerekend zíjn specialiteit, nog zijn plaatsgenoot Jaap Kooijman voor laten gaan. De belofte uit Maastricht was sneller dan Dumoulin en Ramon Sinkeldam die als derde eindigde.

Smaakmakers

Veel bezoekers stonden achter de dranghekken langs het criterium door de binnenstad. Aangetrokken mede door de twee smaakmakers van het huidige Nederlandse wielrennen, Dumoulin en Poels.

Voorafgaand aan de wedstrijd maakte de kopman van team SunWeb een rondje in een open auto over het parcours. Een beetje onwennig nog, en zonnebloemen uitdelend aan het publiek.
Daarna ging de wedstrijd met een kleine dertig renners van start.

Feestje

Nadat rond de klok van 22.00 uur Tom Dumoulin zijn voorwiel net iets eerder dan Wout Poels over de streep wist te drukken verdwenen de dranghekken meteen uit het straatbeeld van de Heerlense binnenstad.
Op de Bongerd konden bij de Pré Party van Castle of Love toen echt de volumeschuiven open, terwijl op het Pancratiusplein Erwin en good-old dj Wim Frijns de stemming er goed in kregen bij het publiek dat zich tot in de late uurtjes in een zuid-Europese zomerambiance kon blijven vermaken.

Reacties