Ook Wout Poels komende vrijdag van start in RaboRonde Heerlen

Foto: Team Sky/RaboRonde Heerlen

Het is de organisatie van de RaboRonde Heerlen op de laatste dag van de Tour de France gelukt om naast Tom Dumoulin nóg een topper voor de Heerlense wielerronde te contracteren. Naast de nummer twee van de Tour vertrekt ook Sky-renner, Limburger en meesterknecht Wout Poels komende vrijdag, met nog 4 andere Tourdeelnemer, in het altijd drukke en gezellige criterium in het centrum van Heerlen.

Bijzonder mooie editie

Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen: “We zijn dit jaar bijzonder trots op ons prachtige deelnemersveld. Tom Dumoulin, Wout Poels, Ramon Sinkeldam, Timo Roosen, Marco Minnaard en Edward Theuns uit de Tour. Jos van Emden die Tom serieus gaat bedreigen in de tijdrit en een aantal andere Limburgse beroepsrenners zoals Huub Duijn en Rob Ruijgh. RaboRonde Heerlen 2018 gaat een bijzonder mooie editie voor ons, voor de stad en voor de toeschouwers worden.”

Dames

Bij de dames is het lastig om een internationaal deelnemersveld aan de start te krijgen omdat van 5 tot 12 augustus in Glasgow het EK plaats zal vinden. Toch staat er een klein 30-tal wielrensters aan de start in Heerlen, zodat ook de dames weer een mooie wedstrijd aan het publiek kunnen voorschotelen.

Feest

De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is gratis.

Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op www.RaboRondeHeerlen.nl of volg het evenement via Facebook @RaboRondeHeerlen of Twitter @RaboRondeHRLN

Programma

  • 15.00 uur Start Rabo WielerPlaza
  • 18.00 uur Reclamekaravaan
  • 18.30 uur Start tijdrit heren
  • 19.00 uur Start dames
  • 20.00 uur Finish en reclamekaravaan
  • 20.30 uur Start heren
  • 22.00 uur Finish heren / Start festiviteiten op horecapleinen

Reacties