Stem mee voor een laadpaal voor e-bikes bij Slot Schaesberg

Foto: Slot Schaesberg/ANWB

Via een actie van de ANWB hoopt Slot Schaesberg een financiële bijdrage van dé belangenbehartigingsorganisatie voor mobiel Nederland te ontvangen voor het installeren van een laadpaal voor elektrische fietsen bij het bezoekerscentrum van de kasteelruïne.
Het ANWB Fonds steunt initiatieven van verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de maatschappij.
ANWB-leden kunnen hun stem uitbrengen op een van de 55 projecten die daarvoor genomineerd zijn.
Daaronder dus Slot Schaesberg in Landgraaf.

Fiets oplaadpunt Slot Schaesberg

Midden in Zuid-Limburg in een waterrijk beekdal staat de ruïne van het 16e-eeuwse Renaissancekasteel Slot Schaesberg en de bijbehorende 17e-eeuwse boerenhoeve. De komende jaren groeit deze plek uit tot unieke, baanbrekende erfgoedattractie en centrum voor restauratieopleidingen. Een plek waar een hele generatie van bezoekers als kind, jongere, en volwassene bij betrokken zal zijn. Een plek kortom, waar erfgoed letterlijk tot leven komt.

Een laadpaal voor elektrische fietsen

Bij het bezoekerscentrum van deze erfgoedattractie wil Stichting Slot Schaesberg een oplaadpunt voor elektrische fietsen plaatsen. Het fietsoplaadpunt met lichtpaneel komt voor de ingang van het bezoekerscentrum, naast de huidige fietsenrekken. Bezoekers kunnen hun e-bike opladen terwijl ze het slot, de historische tuin en de ambachtsgebouwen bezoeken, even pauzeren in het bezoekerscentrum of picknicken op het terrein van het kasteel.

De elektrische fiets verhoogt de mobiliteit van veel ouderen. Deze laadpaal biedt hen een dagje uit op het knooppunt van verschillende fietsroutes door het heuvelachtige Zuid-Limburg. Het slot wordt door het plaatsen van het oplaadpunt toegankelijker en een grotere groep mensen krijgt hierdoor iets mee over de geschiedenis van het slot, de omgeving en de ambachten.

Daarom vraagt Slot Schaesberg om een donatie uit het ANWB Fonds voor de aanschaf van een oplaadpaal voor e-bikes.

Stemmen

Bent u ANWB-lid en heeft u sympathie voor dit initiatief, breng dan via deze site uw stem uit op dit project.
Dat kan nog tot en met 31 juli 2018. Ieder lid mag één keer stemmen, alleen de eerste uitgebrachte stem geldt.
Op 6 september wordt bekend wie van de genomineerden een financiële bijdrage ontvangt.

Reacties