Energieteam bezoekt 1000e klant

Het Energieteam Heerlen geeft gratis advies en brengt gratis energiebesparende voorzieningen aan tijdens een huisbezoek.

Donderdag 15 januari bezocht het Energieteam in Heerlen haar duizendste klant. Het Energieteam ging in maart 2014 van start. Het team geeft advies en brengt eenvoudige energiebesparende voorzieningen aan tijdens een huisbezoek, zoals spaarlampen, radiatorfolie, tochtwering, een water- en energiebesparende douchekop en leidingisolatie. Het bezoek van het Energieteam is sinds kort voor elke inwoner van Heerlen gratis.

Het Energieteam wordt mogelijk gemaakt door Wonen Limburg, Wonen Zuid, Woonpunt, De Voorzorg en Weller en gemeente Heerlen. De gemeente besloot onlangs om de inzet van het Energieteam ook voor particuliere huurders en woningeigenaren in Heerlen te subsidiëren. Iedere inwoner van Heerlen kan dus kosteloos gebruikmaken van de diensten van het Energieteam.

15-Energieteam1

54 euro besparing per jaar

Wethouder duurzaamheid, Jordy Clemens, over de Energieteams: ‘Mensen kunnen soms met eenvoudige hulpmiddelen of gedragsveranderingen verrassend veel energie besparen, klanten van de energieteams besparen gemiddeld zelfs zo’n 54 euro per jaar! Daarom ben ik blij dat de Energieteams al zoveel mensen bereikt hebben en hoop ik dat meer Heerlenaren gebruik gaan maken van deze gratis service.’

Werkervaringsproject Baanbrekend Werk

Het Energieteam bestaat uit kandidaten van het gemeentelijke project Baanbrekend Werk. Dit is een project waarmee werkzoekenden ervaring kunnen opdoen. De kandidaten hebben allemaal een opleiding hiervoor gevolgd. Het Energieteam rijdt rond in elektrische auto’s die door de gemeente ter beschikking zijn gesteld.

Contactgegevens Energieteam

Bent u inwoner van Heerlen of Hoensbroek en wilt u ook dat het Energieteam bij u op huisbezoek komt? Neem dan contact op door een e-mail te sturen aan [email protected].

Bron: Gemeente Heerlen

Bron: Gemeentenieuws