Arcadis helpt 6 Parkstad-gemeenten klimaatbestendiger maken

Foto: Pixabay

Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Voerendaal, Simpelveld en Brunssum schakelen de expertise van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis in om hun gemeenten klimaatbestendiger te maken. Extreme regenval, hitte en droogte zijn in de toekomst het gevolg van de veranderingen in het klimaat. Om de goede kwaliteit van de leefomgeving te handhaven gaan deze gemeenten in samenwerking met Waterschap Limburg en de Waterleidingmaatschappij Limburg bekijken welke aanpassingen zij moeten doen om dat te garanderen, aldus Arcadis.

Regio Parkstad

Arcadis helpt de zes Parkstad-gemeenten met het opstellen van een water- en rioleringsplan, waarvan visie, beleidskaders en het formuleren van maatregelen ten aanzien van klimaatadaptatie een onderdeel zijn. Ook rekent Arcadis de financiƫle consequenties hiervan door zodat deze gemeenten de beste keuze kunnen maken.

Klimaatrobuust

Geen plek in Nederland is hetzelfde. “De organisaties moeten het gebied klimaatrobuust maken”, zegt David van Raalten, programmamanager klimaatadaptatie van Arcadis. “Grotere pieken moeten ze sneller afvoeren. Het is goed te zien dat verduurzaming van het lokaal waterbeheer hoog op de agenda staat. Door nu slim te kijken kunnen de waterpartners investeringen beter afstemmen en op de lange termijn veel geld uitsparen.”

Arcadis

Eerder verrichte Arcadis soortgelijk werk. Onder andere met het klimaatbestendiger maken van Utrecht, Den Haag, Rotterdam en de gemeenten binnen de samenwerkingsregio Zaanstreek.

Reacties