Leeuwenwelpje direct na geboorte doodgebeten, daarna wél leeuwengeluk

Foto: Mondo Verde

In familiepark Mondo Verde in Landgraaf voltrok zich afgelopen woensdag een drama binnen de leeuwenfamilie.
Leeuwin Safi bracht, geheel onverwacht voor de verzorgers, een welpje ter wereld. Maar nog voordat de leeuwin met haar welpje apart gezet konden worden en voordat de verzorgers konden ingrijpen, beet een andere leeuwin uit de groep de boreling dood. Een aantal bezoekers van het familiepark was getuige van deze tragedie.
Nadat de leeuwen vervolgens door de verzorgers uit elkaar waren gehaald, zette Safi in de loop van de avond en nacht nog drie welpjes op de wereld.
Moeder en welpjes maken het goed, zo laat Mondo Verde weten.

Geboortegolf in Mondo Verde

Eind vorige maand kreeg de dierenpopulatie van Mondo Verde ook al uitbreiding.
Op 28 juni zijn twee tijgerwelpen geboren. De twee jonge tijgers zijn wit en rood van kleur. Mondo Verde is daarmee de eerste locatie in Limburg waar een witte tijger is geboren.
De dierenverzorgers en directie hebben een paar dagen gewacht met het naar buiten brengen van dit nieuws omdat de eerste dagen altijd spannend zijn en om te kijken of alles goed gaat met moeders en haar kroost. Maar de moedertijger blijkt haar welpen uitstekend te verzorgen.

Hieronder de eerste beelden van de tijgerwelpen van Mondo Verde.

Gibbon

Op de laatste dag van mei zag een gibbon het levenslicht in de Landgraafse ‘groene wereld’. De in 2016 naar het familiepark gebrachte mannelijke Withand-gibbons en hun vrouwtje Lisa waren al snel een hechte familie op het voor hun ingerichte eiland met oude en jongere bomen. Paringen waren al diverse keren waargenomen, maar de zwangerschap liet toch een tijdje op zich wachten. Op 31 mei verscheen een kersverse maar trotse moeder Lisa met haar baby voor de verzorgers, die de maanden ervoor al gezien hadden dat de buik van Lisa dikker was geworden. Vrouwtjes-gibbons zijn na 8 tot 10 jaar geslachtsrijp, de mannetjes na 8 tot 12 jaar. Ze krijgen om de drie tot vijf jaar één jong. De draagtijd is 213 dagen.

Alpaca

Ook trad een nieuwe alpaca toe tot de dierenkolonie van Mondo Verde. Op 21 juni zag een nieuw exemplaar van deze, oorspronkelijk in Zuid-Amerika levende kameelachtigen het levenslicht. De geboorte verliep super, alleen moesten moeder en veulen even apart gezet worden van de rest van de groep omdat moeder niet zo bijster geïnteresseerd leek in haar jong. Maar toen het jong al na één dag toch goed begon te drinken bij de moeder zijn beide weer bij de groep geplaatst.

Reacties