Circusfeestje voor vluchtelingenkinderen in azc Heerlen

Foto: Wolkentheater

Het Wolkentheater organiseert donderdag 19 juli om 11.00 uur in het asielzoekerscentrum Heerlen het circusfestival ‘Feestje! Kom je ook?’ Dat is een openluchtevenement met onder andere oud-Hollandse spelletjes, een schilderworkshop, kinderdisco, taart en als hoogtepunt een circusvoorstelling.
Ook Nederlandse kinderen die in de buurt van het asielzoekerscentrum aan de Imstenraderweg in Heerlen wonen zijn van harte welkom.

​25 jaar jubileum

Het Wolkentheater gelooft in de helende kracht van theater. Met vrolijke optredens laten zij vluchtelingenkinderen plezier maken en zorgeloos genieten.
Het theater speelt al 25 jaar met passie, betrokkenheid en overtuiging in azc’s door het hele land. Dit jubileum viert het Wolkentheater deze zomer met een tournee langs maar liefst twintig azc’s!

In den beginne

De oprichter van de stichting Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit het voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de sober ingerichte azc’s wel wat meer positiviteit konden gebruiken. Dat greep Adrijan zo aan dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Steun

De stichting is nog nooit structureel gesubsidieerd door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften.
U kunt het Wolkentheater steunen via wolkentheater.nl/doneer.

Reacties