Symbolische ingebruikname zonnepanelen SnowWorld Landgraaf

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Ze liggen er al een poosje op en zijn al sinds het begin van dit jaar operationeel, maar vandaag werden de bijna 10.000 zonnepanelen op het dak van SnowWorld in Landgraaf officieel in gebruik genomen.
Hiermee is de oplevering van het meest complexe zonnestroomproject van Europa een feit.

Mijlpaal

Een bijzondere mijlpaal op het gebied van duurzaamheid in de vrijetijdsindustrie.
Met in Landgraaf als extra symboliek de overgang van fossiele naar duurzame energie. Op de steenberg van de voormalige steenkolenmijn Wilhelmina is ’s werelds grootste zonnestroomproject op een skihal gerealiseerd. Het licht van de zon wordt daar omgezet in energie waarmee onder andere de sneeuw in de skihal wordt gemaakt.

Bijna 10.000 zonnepanelen

Indi Energie, een samenwerking tussen Essent en Wave Energy, installeerde 9144 zonnepanelen op het dak van SnowWorld Landgraaf. Genoeg voor de energiebehoefte van zo’n 750 huishoudens.
Voorafgaand aan deze megaklus in Landgraaf plaatste het bedrijf al ruim 3.000 zonnepanelen op het dak van SnowWorld Zoetermeer.

Het totaal geïnstalleerd vermogen van beide vestigingen bedraagt uiteindelijk zo’n 3,2 Mwp, waardoor beide pistes van SnowWorld op zonnige dagen hun totaal benodigde energie zelf kunnen opwekken.

Reacties