Albert Heijn sluit overeenkomst met Zuid-Limburgse gemeenten

Foto: Albert Heijn

De 18 gemeenten in Zuid-Limburg hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Albert Heijn over het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking.

Het gaat vooral om mensen met een arbeidsbeperking die een uitkering krijgen van de gemeente. Zij kunnen bij 17 Zuid-Limburgse vestingen van AH aan de slag. Daarbij worden zij intensief begeleid door medewerkers van de supermarktketen.

Albert Heijn heeft in de 17 (eigen) Zuid-Limburgse vestigingen rond de zeventig plekken beschikbaar voor mensen met een arbeidsbeperking, waarvan er al 57 worden ingevuld.
Vanaf nu kunnen de Werkgevers Servicepunten in Zuid-Limburg ook mensen aandragen voor een van deze plaatsen.

Bekijk wat mensen kunnen, niet wat hun beperking is

Het gaat dan om vier verschillende soorten werkzaamheden bij AH, variërend van het inruimen van waren (vakkenvullen) tot kassawerk.
“We richten ons bij Albert Heijn op wat mensen kunnen, niet op wat hun beperking is,” aldus Gemma de Beer, regiolead participatie van Albert Heijn. “We bieden perspectief, een leeromgeving en het gevoel erbij te horen.”

Het gaat om betaalde banen voor minimaal zes maanden, met tussen de 13 en 28 contracturen per week. Elke kandidaat die een baan krijgt, wordt begeleid door een ervaren medewerker van Albert Heijn. De Werkgevers Servicepunten (WSP’en) betalen de kosten hiervan.

Het contract tussen de WSP’en en Albert Heijn geldt in ieder geval voor een jaar.
Afgesproken is dat ook franchisers in Zuid-Limburg, die een AH-supermarkt runnen, gebruik kunnen maken van de kennis van AH en de WSP’en.

Reacties