Heerlenaar aangehouden bij witwasonderzoek na woningoverval in Deurne

Foto: Morguefile

Deurne/Heerlen – Op 11 mei werd een ouder echtpaar in hun woning in Deurne overvallen. De daders gingen er met een kluis vandoor. Er bleek echter nog een kluis te zijn, waarin de politie tijdens het onderzoek enkele honderdduizenden euro’s aan contant geld aantrof. De recherche startte vervolgens, naast het onderzoek naar de overval, ook een onderzoek naar de herkomst van dit geld.

Witwassen

Al snel bleek dat een familielid van de bewoners, een 49-jarige inwoner van Heerlen, het geld daar kennelijk had ondergebracht. Omdat de officiële inkomsten van deze man het bezit van een dergelijk enorm contant geldbedrag niet konden verklaren onderzochten financieel rechercheurs de zaak. De man uit Heerlen wordt verdacht van witwassen, omdat de politie vermoedt dat dit vermogen op illegale wijze is verkregen. De vraag waarmee hij dat precies heeft gedaan maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Meer contant geld en whisky

De verdachte werd in de ochtend van maandag 25 juni in Heerlen aangehouden.
De politie trof in zijn woning nog eens enkele tienduizenden euro’s aan waarvan niet duidelijk is hoe de man daaraan gekomen is.
Verder deed de politie nader onderzoek in de woning van de overval in Deurne. Daar werden een paar honderd verschillende flessen whisky aangetroffen met, naar het zich laat aanzien, een grote totaalwaarde. De twintig dozen whisky zijn eveneens in beslag genomen.

Ingesloten

De verdachte Heerlenaar is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.
Het is aan de officier van justitie om te bepalen of het, na uitgebreid verhoor, nodig is de man langer vast te houden.

Reacties