Foto-expositie Cultura Nova door Luc Lodder in schouwburg Heerlen

Foto: Luc Lodder

In Parkstad Limburg Theaters zijn elk jaar diverse exposities van bijzondere kunstenaars te zien. Eerder toonde het theater de prachtige kleurrijke graffitikunst van FISH en Marcus ‘GoMad Debie’.
Ditmaal exposeert Luc Lodder met prachtige foto’s genomen tijdens eerdere edities van Cultura Nova, zowel binnen het theater als op locatie. Noem de expositie een vooruitblik op de komende editie van het festival.

Zijn werken zijn nog te bezichtigen tot eind augustus in Theater Heerlen in de VEBEGO-foyer op de 1e verdieping en langs de trappen naar verdieping 2 & artiestenfoyer. Kijk voor meer informatie de vitrine naast de ingang van het theater.
Openingstijden rondom voorstellingen en concerten in het theater.

Over de kunstenaar

Kunstenaar en oud-docent Lou Thissen stelt Luc Lodder aan u voor: “De werken die Luc Lodder (1971) exposeert, zijn gemaakt tijdens Cultura Nova. Hierbij gaat het om theatrale voorstellingen. Circus, acrobatie, dans, toneel, zowel binnen in het theater als op locatie.

Luc is geïnteresseerd in ‘wat en waar de mens zich mee bezighoudt’. Die mens en zijn activiteiten probeert hij te vangen, niet via het repetitieve klik-klik-klik, maar door echt te wachten tot het perfecte moment zich voordoet. Na het zien van een expo van de fotograaf Gregory Crewdson wist hij het bovendien zeker. Foto`s zo groot mogelijk afdrukken, alle details laten zien. Dat is wat hij moest doen. Dat zien we dan ook terug in deze expositie.

Luc is een oud-leerling van mij op de toenmalige H.K.L.S. te Sittard. Ik ben er trots op dat hij zijn weg heeft weten te vinden in de hedendaagse fotografie.”

Reacties