Nieuwe Nor: ongeloof en verslagenheid over de dood van vrijwilliger

Foto: Heerlen.nieuws.nl/Pinkpop

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen reageert op zijn website met ongeloof en verslagenheid op de dood van een zijn vrijwilligers. Gilles Boux de Casson kwam vannacht om het leven bij de fatale aanrijding in Landgraaf.

R.I.P. GILLES

Met groot ongeloof heeft het team van de NIEUWE NOR kennis genomen van het overlijden van onze gewaardeerde vrijwilliger Gilles Boux de Casson. Hij is omgekomen bij de aanrijding die op maandagochtend heeft plaatsgevonden naast Camping B van het Pinkpop-terrein in Landgraaf. Gilles was samen met een groep NIEUWE NOR vrijwilligers, via Buro Pinkpop, als vrijwilliger actief op het festival.

Gilles was vanaf 2014 als vrijwilliger bij de NIEUWE NOR actief. We kennen hem als een vrolijke, behulpzame en enthousiaste medewerker met een enorme passie voor muziek. Gilles was een fervent concertbezoeker met een hele brede muzieksmaak. Behalve het bezoeken van concerten en dance-avonden, speelde hij zelf gitaar. Zijn positieve instelling zorgde altijd voor een lach op het gezicht bij zijn collega’s. Als je hem vroeg wat gelukkig maakt in het leven, zei Gilles: “Muziek en vriendschap”. Daarvan genoot hij op Pinkpop nog volop. De verslagenheid bij alle vrijwilligers en medewerkers dat Gilles er niet meer is, is enorm. We leven mee met de familie en vrienden van Gilles.

De eerste prioriteit van de organisatie ligt op het moment bij het opvangen van de vrijwilligersgroep, waarin grote verslagenheid heerst.

De activiteiten van de NIEUWE NOR die voor komend weekend op de planning staan worden afgelast.