Doorrijder dodelijke aanrijding Landgraaf aangehouden in Amsterdam

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De bestuurder van de witte bestelbus die betrokken was bij de dodelijke aanrijding in Landgraaf heeft maandagochtend zelf de politie gebeld en zichzelf aangegeven.
De 34-jarige man uit Heerlen is in Amsterdam aangehouden, aldus het Openbaar Ministerie.
Wat hij daar deed, kon of wilde het OM nog niet zeggen.

Persconferentie

Dat is meegedeeld op een persbijeenkomst die vanmiddag in de raadszaal van het Burgerhoes in Landgraaf plaatsvond. Naast een politiewoordvoerder en een officier van Justitie waren daarbij aanwezig burgemeester Raymond Vlecken, die van een ‘verschrikkelijk drama’ sprak. Ook Jan Smeet was aanwezig, duidelijk geëmotioneerd en aangeslagen.

De man was niet bij het busje. Ook wilde de politie niet zeggen waar het voertuig is aangetroffen.

“Mogelijke motieven moeten na verhoor duidelijk worden”, aldus officier van justitie Daniele Weymar, die het onderzoek leidt. Het OM sluit een aanslag niet uit en noemt het een van de scenario’s die onderzocht worden.

De verdachte wordt in de loop van de dag overgebracht naar Limburg.
De man zit in beperkingen, wat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

1 dode en 3 zwaargewonden

Bij het incident met een busje op de Mensheggerweg in Landgraaf viel maandagochtend één dode en raakten drie voetgangers zwaargewond.
Het dodelijke slachtoffer is een 35-jarige man uit Heerlen. De drie gewonden zijn een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Deze drie verkeren in zeer kritieke toestand.

De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld.
Op dit moment kan nog geen informatie over de identiteit van de slachtoffers worden bekendgemaakt.