Natuurmonumenten collecteert in Heerlen om insecten te redden

Honingbij op Ereprijs
Foto: Natuurmonumenten

Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten collecteren. Ook in de gemeente Heerlen komen ze bij u langs.
De collecte staat dit jaar in het teken van insecten. Het aantal insecten neemt dramatisch af. En dat is erg, want insecten zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem.
Natuurmonumenten roept heel Nederland op om de strijd aan te gaan voor de insecten.

Ook Natuurmonumenten neemt extra maatregelen om de leefwereld van insecten verbeteren. Denk aan een grotere bloemenrijkdom in natuurgebieden, meer afwisseling in het landschap en insectvriendelijk maaibeheer. Wil jij helpen Nederland insectvriendelijker te maken, dan is het nu het moment om te geven.

Actie nodig

“We hadden het niet zo in de gaten, misschien omdat we ze niet misten. Maar het gaat slecht met de bijen, de vlinders en bijna alle andere insecten. Hun aantal neemt in een moordend tempo af. We kunnen deze kleinste beestjes niet missen. Ze zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Als bestuiver, voor een gezonde bodem, als opruimers en als voedsel voor onder andere vogels”, licht Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten toe. “Er is dringend actie nodig om de leefwereld van insecten te herstellen. Met 1 euro helpt u al 1m2 natuur insectvriendelijker te maken. Alle kleine beetjes helpen de kleinste beestjes vooruit.”

10.000 insectenredders

In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Heerlen. Maakt ook u zich zorgen om de teruglopende insectenstand en houd u van de natuur in Nederland? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten.

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 700.000 leden en donateurs en 200.000 kinderen die lid zijn van OERRR. Zij hebben één gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert Natuurmonumenten natuurgebieden. De natuurgebieden zijn bijna allemaal toegankelijk voor publiek.

Reacties

article
67092
Alle kleine bee(s)tjes helpen
Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni gaan duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/67092/natuurmonumenten-collecteert-insecten-redden/
2018-06-12T10:04:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/06/12100015/honingbij-op-ereprijs.jpg
Heerlen.nieuws.nl, insecten, Stichting Natuurmonumenten
Mens, Dier & Natuur, Nieuws