Lentekriebels in Heerlen: samba, sambal, salon en Saabs

Het ‘nieuwe’ festival Lentekriebels dat afgelopen weekeinde in Heerlen zijn beslag vond heeft alles in huis om een blijvertje te worden. Een aantal oude elementen werd gebundeld tot een weekend lang ‘vertier en remmiedemmie’ in hartje Heerlen.
Gezien de publieke belangstelling en de goed gevulde terrassen smaakt die gecombineerde opzet de komende jaren zeker naar meer.

De combinatie van een weekendlang foodtrucks, het Samba Festival op zaterdag, het Heëlesj Autosjtuute en de intieme Straatsalon op het Schelmenhofje op de afsluitende zondag dompelde, samen met het aangename weer en de sfeervolle muzikale omlijsting, het centrum van Heerlen onder in een aangename festivalsfeer waarin het voor het winkelend publiek, terrasgangers, kijklustigen, autofreaks, sambaliefhebbers, fijnproevers en muziekliefhebbers aangenaam vertoeven was.

‘What the Truck’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vrijdag beet het foodtruckevenement ‘What the Truck’ op de Bongerd het spits af van deze eerste Lentekriebels. Vanuit bijzondere, vaak mooi gerestaureerde oldtimers en andere in het oog springende ‘vehicels’ ging een scala aan smakelijke exotische etenswaar over de toonbank.

Samba Festival Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zaterdagmiddag was er vooral veel tamtam in Heerlen.
Een vijfentwintigtal sambabands uit Nederland en Duitsland had zijn surdo’s, tamborins, repinique’s, caixa’s, ganza’s en ago-go’s ingepakt en was naar Zuid-Limburg getogen om Heerlen-centrum voor één dag tot het Rio van het Zuiden te maken.
Gedurende de middag werd door de bands op tal van lokaties opgetreden. Daarna ging het rond 16.00 in een grote parade door de binnenstad naar het Pancratiusplein voor een gezamenlijk optreden. Cesar Zuiderwijk van de Golden Earing zette die happening vanachter zijn eigen drumstel extra ritmische kracht bij.

Heëlesj Autosjtuute

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zondag stond grotendeels in het teken van de bijzondere automobielen. Die van waaruit het ‘food’ werd verkocht kregen massaal bijstand van andere oldtimers, bijzondere automobielen, enkele legervoertuigen en getunede (aanhang)wagens die op het Pancratiusplein, Geleenstraat en de Promenade stonden opgesteld. In alle soorten en maten. Van de kleine Fiat 500 tot ware Amerikaanse slagschepen. Van alles te zien, voor jong en oud.

Straatsalon

Foto: Heerlen Mijn Stad / David Doelen

Op het Schelmenhofje was zondagmiddag een Straatsalon ingericht. Een openluchtkapsalon waar iedereen zich door Peggy Vermeer en haar collega’s van Hair Matterz eens flink kon laten wassen, knippen, stylen en scheren.

Klik op bovenstaande foto voor een foto-impressie van de Heerlense Lentekriebels.

Reacties