Bonnefanten Pinkpop-up Museum viert eerste lustrum

Melanie Bonajo
Melanie Bonajo
Foto: Melanie Bonajo / Still YouTube

Tijdens Pinkpop 2018 is het Bonnefantenmuseum voor de vijfde keer op rij aanwezig met het Bonnefanten Pinkpop-up museum.
Het Bonnefanten toont het werk van de hedendaagse kunstenaar Melanie Bonajo (Heerlen 1978).

‘Economy of Love’

Zij tovert met haar eigenzinnige film ‘Economy of Love’ het Bonnefanten Pinkpop-up museum om in een wondere wereld waarin je als bezoeker geconfronteerd wordt met een engagement en gevoel voor urgentie in relatie tot een bijzonder aspect van onze dagelijkse realiteit.

Het is een experimentele documentaire, waarin Bonajo het thema seks en sekswerk verkent. Verschillende verhalen worden verteld vanuit het perspectief van individuen die, zelfstandig of als lid van een groep, ernaar streven om van sekswerk weer iets krachtigs en goddelijks te maken.
Alle vertellers zijn vrouwen, die ons met hun verhaal uitnodigen op een reis vol twijfel en geloof, succes en mislukking, dominantie en onderdanigheid.
Bonajo presenteert hiermee een gevoelig en politiek beladen document over activistische sekswerkers die gevangen zitten in een moderne wereld vol misvattingen over intimiteit en seks.

Bonnefantenmuseum

Tijdens Pinkpop krijgt elke 50e bezoeker van het Bonnefanten Pinkpop-up museum een gratis t-shirt, ontworpen door Melanie Bonajo.
De festivalbezoeker kan op vertoon van het Pinkpop-polsbandje of Pinkpop-dagkaart het Bonnefantenmuseum tot en met 28 oktober 2018 eenmalig gratis bezoeken.