Residentie-presentatie POLISHED in Cultuurhuis Heerlen

Foto: Moon Saris / VIA ZUID

Vanaf dit jaar is Heerlen een culturele broedplaats rijker: BROEDPLAATS Heerlen.
In het Cultuurhuis krijgt jong podiumtalent, verbonden aan VIA ZUID, in 3 periodes per seizoen, ruim baan voor onderzoek en experiment. Gedurende twee weken kunnen zij in residentie werken aan eigen werk of voorstellingen.
Publiek krijgt na afloop van elke periode als allereerste een work-in-progress presentatie te zien en maakt op een ongedwongen manier persoonlijk kennis met het beloftevolle talent.

POLISHED

Op 9 juni zijn dat de jonge choreografen Mami Izumi en Roshanak Morrowatian die de uitkomst tonen in hun presentatie, POLISHED.
Mami en Roshanak, beiden verbonden aan VIA ZUID doen er vooronderzoek naar de dansvoorstelling Polished. Een voorstelling over beleefdheid. In onze huidige maatschappij komen de beleefdheidsregels van verschillende culturen samen. Wat in de ene cultuur gepast is, kan in een andere als ‘faux pas’ worden gezien. Is er een universele vorm van beleefdheid? Hebben we als mens een natuurlijk gevoel voor harmonie en respect? Of zijn we afhankelijk van bepaalde voorgeschreven regels?

Mami en Roshanak onderzoeken de vragen door middel van hun eigen achtergrond, ervaringen en observaties. Het publiek maakt kennis met de dansers en hun onderzoek, kan na afloop van de presentatie meedenken en meepraten over de uiteindelijke voorstelling.

Broedplaats

De Culturele Broedplaats is onderdeel van diverse activiteiten in Heerlen van VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg. Het biedt jong talent uit de podiumkunsten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, te verbinden met de stad. Ook geeft deze broedplaats het publiek de kans om vanaf het prille begin kennis te maken met het talent van de toekomst.
Kom zaterdag kijken en luisteren, kom kennismaken met Mami en Roshanak!

POLISHED

Reacties