Lentekriebels 2018: Sambafestival, Heëlesj Autosjtuute en ‘What the truck?!’

Foto: Remcom

In het weekend van 8, 9 en 10 juni 2018 vindt de eerste editie van Lentekriebels Festival plaats in het centrum van Heerlen. Een waanzinnige combinatie van muziek, entertainment, food & drinks in een typische voorjaarssfeer!
Lentekriebels is een samenvoeging van het reeds bestaande Sambafestival, het Heëlesj Autosjtuute dat weer terug is van even weggeweest, en ‘What the truck?!’, een nieuw foodtruckevenement in hartje Heerlen.

‘What the truck?!’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op vrijdag 8 juni wordt er vanaf 16:00 uur afgetrapt op de Bongerd, waar het nieuwe foodtruckevenement ‘What the truck?!’ haar deuren opent. Met een breed aanbod in Food & Drinks wordt er ingespeeld op ieders behoefte. Ben jij op zoek naar een heerlijke hamburger? Of ben jij een echte pasta-lover? Wil je proeven van de lekkerste flammkuchen? Of ben jij uit op typische Thaise gerechtjes? ‘What the truck?!’ heeft het écht allemaal! Genoeg gegeten? Geniet van ultieme (live) performances of ga los op de meest dansbare muziek op zowel de Bongerd als het Pancratiusplein. Met optredens van onder andere Dr. Funk & Mr. Soul, Gordon Smith, Trio De Janeiro en Aline Lua & Samba Soul kun je vrijdag 8 juni genieten van een top programma!

Sambafestival

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De zaterdag van Lentekriebels Festival staat naast ‘What the truck?!’ ook in het teken van het Sambafestival.
Stichting Sambafestival koos in het verleden voor een lokaal karakter waarbij een duidelijke focus op regio Zuid-Limburg lag. Voor de editie in 2018 op zaterdag 9 juni wordt er echter groots uitgepakt.
Met meer dan 25 muziekgroepen uit heel Nederland, België en Duitsland, een heuse Ibizamarkt, diverse workshops, een spetterende parade door het centrum van Heerlen en een waanzinnige finale op het Pancratiusplein richt het festival zich op een Euregionaal publiek van alle leeftijden.
Met DJ Matro, Dixieswing, Bombrini Circus en Lex Nelissen wordt het programma van de zaterdag gecompleteerd.

Heëlesj Autosjtuute: terug van weggeweest

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Na een jaar van afwezigheid is op zondag 10 juni het alom bekende Heëlesj Autosjtuute terug op het Pancratiusplein in Heerlen. Een spectaculair auto-evenement dat autoliefhebbers de mogelijkheid geeft klassieke, getunede, gepimpte of andere speciale auto’s te bekijken of aan het grote publiek te showen. Daarnaast wordt er voor de jeugdige autoliefhebbers activiteiten en attracties gerealiseerd.
Ook op deze zondag kun je op de Bongerd én op het Pancratiusplein genieten van muzikaal entertainment. Onder andere Company4U, WeZienWel, Bolton & Jeninga, Anderkovver XXS en diverse optredens vanuit Jeroen Arons zorgen zondag 10 juni voor een gevarieerd en aansprekend programma.

Alle ingrediënten voor een geslaagd en onvergetelijk weekend zijn tijdens Lentekriebels Festival 2018 gegarandeerd aanwezig.

Reacties