Weer 6 dagen voorjaarskermis in Heerlen-centrum

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De kermistijd breekt weer aan in de gemeente Heerlen. Vanaf vrijdag 1 juni tot en met woensdag 7 juni slaat de voorjaarskermis haar attracties op in de binnenstad van Heerlen, waarna een deel van deze attracties van 9 tot en met 12 juni enkele kilometers verderop in Hoensbroek het kermisvertier verzorgt.

In Heerlen-centrum staan komende dagen ruim 50 attracties en kramen verdeeld over de Bongerd, Pancratiusplein, Promenade en Van Grunsvenplein.
Ook dit voorjaar staat er weer een mix van spectaculaire attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin.

Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er onder meer de Breakdance, de Booster Maxx, de Polyp, de Impact en de Gravitron.
Ook is de aloude Cake Walk dit jaar weer van de partij. Nieuw dit jaar is het Spiegel- en Funhouse Rue de Paris. Natuurlijk ontbreken ook de bekende botsauto’s niet.

De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, Buggy’s en de Teacups. Of over het water lopen in de Waterballs of springen op de trampoline.
Natuurlijk staan er ook tal van spelletjes waar leuke prijzen te winnen vallen en allerlei eetkramen met heerlijke lekkernijen.

Animoso

Zaterdagmiddag 2 juni opent sambaband Animoso de voorjaarskermis met hun aanstekelijke Braziliaanse trommelmuziek. Animoso staat voor vurig, levendig en bezielend. En zo is hun muziek ook samen te vatten, het is dus genieten van hun ritmes en swingende beats.

Standbeelden

De zondagmiddag staat in het teken van de levende standbeelden. Verspreid over de kermis staan tussen 13.30 en 18.30 uur diverse beelden op hun voetstuk die bijna niet van echt te onderscheiden zijn, die soms tot leven komen en de kermisbezoekers verrassen met een ludieke act.
Uiteraard mag u met ze op de foto…

Pink Monday

Maandag 4 juni is Pink Monday op de Heerlense kermis. Vanaf 18.00 uur bij de terrassen op de Bongerd.
Met o.a. Jose Hoebee (Luv), John Heesakkers, Louisa (tlc) en veel meer.

Woensdag familiedag

De woensdag is de traditionele familiedag waarbij de kermisexploitanten extra korting geven, dus maak gebruik van de speciale aanbiedingen bij de kassa van de attracties en kramen.
Vanwege de vrije woensdagmiddag zijn er van 14.00 uur tot 18.00 uur ook extra activiteiten voor de jeugdige kermisbezoeker. Zo zal de bekende Barbie pop over de kermis lopen, en kunnen kinderen zich gratis laten schminken.

Openingstijden

De openingstijden van de voorjaarskermis in Heerlen-centrum zijn als volgt:

  • Vrijdag 1 juni: 16.00 tot 01.00 uur
  • Zaterdag 2 juni: 13.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 3 juni: 13.00 tot 24.00 uur
  • Maandag 4 juni: 14.00 tot 24.00 uur
  • Dinsdag 5 juni: 14.00 tot 24.00 uur
  • Woensdag 6 juni: 14.00 tot 24.00 uur