Een lesweek lang ‘liefde’ centraal bij CITAVERDE College Heerlen

Foto: CC0 Creative Commons

Van 28 mei tot en met 1 juni 2016 staat een lesweek lang liefde centraal bij het CITAVERDE College in Heerlen. Er vinden dan diverse activiteiten plaats onder de noemer ‘Week van de Liefde’ binnen deze school voor VMBO-Groen, één van de richtingen binnen het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs.

Preventief en educatief project

De ‘Week van de Liefde’ is een preventief en educatief project, waarin het draait om de toffe en minder toffe kanten van seks en relaties. Om vlinders in je buik en soa, om digitale liefde en loverboys, om hetero- en homorelaties.
Het doel van deze ‘Week van de Liefde’ is om Limburgse jongeren te informeren en adviseren over onder meer liefde, veilig vrijen en seksualiteit.

Workshops

De leerlingen van het VMBO gaan aan de slag met diverse workshops rondom het thema liefde en daarmee samenhangende thema’s. Er vindt voorlichting plaats over onder andere seks, Loverboys, SOA, seksuele mishandeling, homoseksualiteit en (ongewenste) zwangerschappen.
Genoemde activiteiten vinden plaats tijdens het reguliere lesrooster.
De school wordt bovendien aangekleed in een liefdevolle sfeer.
Wie dacht dat het bij CITAVERDE College Heerlen alleen maar om de liefde voor bloemen, planten en dieren gaat? Het gaat ook over de spreekwoordelijke bloemetjes en bijtjes en vlinders in je buik.

CITAVERDE voor het Leven

CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO, MBO en Bedrijfsopleidingen en bestaat uit zes onderwijslocaties verspreid over heel Limburg.
Leerlingen met interesse in de groene sector vinden bij CITAVERDE College een passende opleiding. Alles wat in het groene onderwijs gedaan wordt, leidt tot een beter, mooier en leuker leven.
CITAVERDE laat leerlingen hun talent ontdekken en ontwikkelen, zodat zij van hun passie een betaald
beroep kunnen maken. Daarbij werkt CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, overheid, maatschappelijke organisaties en de beroepspraktijk.

Kijk voor meer informatie op www.citaverde.nl.

Reacties