Zonnepaneleninformatiecentrum Kouvenderstraat 34 in Hoensbroek

Foto: Zonnepanelenproject Parkstad

In het pand aan Kouvenderstraat 34 in Hoensbroek kan iedereen terecht voor informatie over het Zonnepanelenproject Parkstad.
Medewerkers van de gemeente Heerlen of een technisch medewerker van Volta Solar zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Het informatiecentrum is in de maanden mei en juni open op de volgende dagen en tijden:

  • Maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur;
  • Donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur;
  • Zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

Informatieavond wijken

De buurten in Hoensbroek zijn uitgenodigd voor een informatieavond met presentatie.
Die worden nog gehouden op:

  • Donderdag 31 mei om 19.00 uur: Centrum – de Dem;
  • Zaterdag 2 juni om 11.00 uur: Mariagewanden;
  • Zaterdag 9 juni om 11.00 uur: Mariarade.

Informatiemoment ondernemers

Ondernemers uit Hoensbroek en Heerlen zijn van harte welkom voor een informatiemoment op dinsdag 12 juni om 18.00 uur. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Centrummanagement Hoensbroek.

Monumenten en beschermde stadsgezichten

Het plaatsen van zonnepanelen is over het algemeen vergunningsvrij. Op monumenten en in een beschermd stads- en dorpsgezicht zijn hieraan echter regels verbonden. De serviceprovider van het project is hiervan op de hoogte en zal u hierop attenderen. In deze gevallen dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd die wordt voorgelegd aan de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Uw verzoek kan geweigerd worden indien de commissie van mening is dat het plaatsen van zonnepanelen niet wenselijk is op uw woning.
Meer info is te vinden op de website van de rijksoverheid www.monumenten.nl.
Wilt u weten of uw woning in een beschermd stadsgezicht ligt, kijk dan op https://cultureelerfgoed.nl/dossiers/stads-en-dorpsgezichten/kaartinformatie.

Direct besparen op de energierekening

Uitgangspunt van dit zonnepanelenproject is dat deelnemers per maand minder geld kwijt zijn aan energie en aflossing dan in de huidige situatie.
Deelnemers hebben geen financiële reserves nodig om in te stappen en kunnen hun zonnepanelen afbetalen in maximaal 15 jaar. Inwoners kunnen hiervoor – binnen het pakket – een lening afsluiten met de gemeente Heerlen, tegen een lage rente. Over die 15 jaar krijgen deelnemers maximale service en garantie én een opbrengstgarantie van de installatie.

Specifieke vragen

Voor algemene vragen over het Zonnepanelenproject Parkstad is iedereen uit Parkstad van harte welkom in de Kouvenderstraat 34. Specifieke vragen dient men echter bij de eigen gemeente te stellen. In Heerlen kan dat door een mailtje te sturen naar [email protected] of telefonisch contact te zoeken met de gemeentelijke projectleider Hans van der Logt via 14-045.

Aanmelden / Vrijblijvende offerte / meer info:

Iedereen kan een offerte aanvragen. Om inzicht te krijgen in de (te verwachten) kosten en baten, maakt de provider eerst een dakscan op basis van een luchtfoto. Indien het interessant voor u is volgt het contract met de gemeente en een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt alles in detail opgemeten en als alles naar wens is hoeft u dan pas definitief iets te tekenen. De schouwer maakt dan ook meteen een afspraak voor een dag dat de installatie wordt geplaatst. De offerte en het huisbezoek zijn dus geheel kosteloos en vrijblijvend.

Lees verder op www.zonnepanelenprojectparkstad.nl

Reacties