Komend weekend geen treinverkeer op diverse trajecten rondom Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanwege werkzaamheden aan het spoor is er komend weekend op een aantal trajecten in Zuid-Limburg geen treinverkeer mogelijk.
Het gaat in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 mei om werkzaamheden aan het emplacement in Heerlen. Dan rijden er tussen 00.15 en 05.45 uur geen treinen tussen Heerlen-Valkenburg, Heerlen-Sittard en Heerlen-Kerkrade.
In hetzelfde weekend, op zaterdag 26 en zondag 27 mei, gaat het om werkzaamheden tussen Heerlen-Kerkrade Centrum. Op deze beide dagen is er dan geen treinverkeer mogelijk op het traject Heerlen-Kerkrade Centrum.

Werkzaamheden emplacement Heerlen

In de nacht van vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei wordt er gewerkt aan het emplacement Heerlen. Er rijden dan tussen 00:15 en 05:45 uur geen treinen op de trajecten Heerlen-Valkenburg, Heerlen-Sittard en Heerlen-Kerkrade. Reizigers kunnen op de genoemde trajecten gebruik maken van stopbussen. Deze vertrekken twee keer per uur. Reizigers voor de richting Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul moeten de pendelbus nemen die twee keer per uur vertrekt vanaf station Valkenburg.
Vanaf station Valkenburg geldt dat de stoptreinen op het aansluitende traject in de richting van Maastricht-Randwyck volgens de reguliere dienstregeling rijden. De sneltrein richting Maastricht- Randwyck heeft een aangepaste dienstregeling.

Werkzaamheden tussen Heerlen en Kerkrade-Centrum

Op zowel zaterdag 26 als zondag 27 mei is er wegens werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk tussen Heerlen en Kerkrade-Centrum.
Tussen Heerlen en Kerkrade-Centrum kunnen reizigers dan met stopbussen reizen. Deze vertrekken twee keer per uur. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Vervangende bussen

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op je eindstation. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet worden gegarandeerd.
Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva-app of in de reisplanner op arriva.nl.
De dienstregeling van de stopbussen is te bekijken via arriva.nl/limburg.

Reacties

Cookieinstellingen