Tweede Pinksterdag 21 mei: Dag van het Kasteel 2018

Foto: Kasteel Hoensbroek

Op Tweede Pinksterdag 21 mei vindt voor de elfde keer de Dag van het Kasteel plaats. Dit jaar opent een recordaantal van 120 kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland de deuren voor het publiek.
Niet alleen bekende toeristische trekpleisters zijn geopend, maar ook kastelen die nog worden bewoond en kasteelruïnes. Met het thema ‘Verborgen Verhalen Verteld’ wordt dit jaar extra aandacht besteed aan verhalen.

Limburgse kastelen

In Limburg hebben Kasteeltuinen Arcen, Kasteel Hoensbroek, Kasteel De Keverberg (Kessel), Kasteel Limbricht, Kasteel Montfort, Slot Schaesberg (Landgraaf), Buitenplaats Vaeshartelt (Maastricht) en Kasteelruïne Valkenburg een speciaal programma voor de Dag van het Kasteel. Zij organiseren diverse activiteiten voor alle leeftijden, zoals rondleidingen, speur- en wandeltochten, troubadours, verhalenvertellers en een koetsenparade.
Kijk op www.dagvanhetkasteel.nl voor meer informatie.

Verborgen Verhalen Verteld

De Dag van het Kasteel heeft elk jaar een nieuw thema. In 2018 is dat ‘Verborgen Verhalen Verteld’. Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Dit kunnen kleine of grote verhalen zijn, verhalen uit het verleden maar ook hedendaagse verhalen. Een heleboel van deze verhalen zijn nog niet bekend bij het grote publiek. Met het thema van de Dag van het Kasteel 2018 schenkt de Nederlandse Kastelenstichting aandacht aan deze minder bekende kanten van (het leven en werken op) kastelen en buitenplaatsen.

Organisatie

De Dag van het Kasteel wordt georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) in samenwerking met lokale kasteelorganisaties, waaronder Stichting Limburgse Kastelen, en professionals en vrijwilligers bij en in kastelen, buitenplaatsen en ruïnes.
De Dag van het Kasteel is een middel om kennis en bewustzijn over kasteel en buitenplaats bij het brede publiek te vergroten.

Reacties