Limburgse Vlaai in Thailand dankzij Arcus College Heerlen

Foto: Arcus College

Sinds afgelopen 7 mei volgen 13 universitaire docenten van de Rajamangala University of Technology een cursus Brood en Banket bij de Horeca-afdeling van het Arcus College te Heerlen. Daarnaast zullen zij kennis maken met de standaarden van de Europese en Nederlandse keuken.

Aangepast voedsel en brood

De hoogopgeleide docenten, 9 vrouwen en 4 mannen, maken tijdens de 6 weken durende training kennis met brood, banket en voedsel in Europa omdat steeds meer Europese toeristen in Thailand aangepast voedsel en brood wensen.
In het programma zijn excursies naar broodfabrieken en restaurants in de regio opgenomen. Binnenkort zullen onder andere Limburgse vlaaien in Thaise hotels worden geserveerd.

Stichting Europese Beroepsopleidingen

Deze cursus is geïnitieerd door de Stichting Europese Beroepsopleidingen. Dat is een samenwerkingsverband dat zich primair bezighoudt met het promoten van grensoverschrijdende euregionalisering van het beroepsonderwijs.

Begin september komt van een andere Thaise universiteit een tweede groep docenten. Ook zij komen zich in Heerlen onder andere het bakken van Limburgse vlaai eigen maken.

De Thaise gasten zijn ondergebracht in the Grand Student Hall, het voormalige Grand Hotel aan de Groene Boord te Heerlen.

Reacties