Iconische mural op gevel van Quatro bioscoop in Heerlen

Foto: Google Street View

Muralisten Pichi & Avo gaan in 4 dagen tijd een muurschildering met een Romeins thema maken op de gevel van de Quatro bioscoop op de hoek van de Geleenstraat en de Dr. Poelsstraat. De bioscoop wordt zo op een hedendaagse manier onderdeel van het Romeins Kwartier.
Het Spaanse kunstenaarsduo staat bekend om het verweven van beelden uit de klassieke oudheid met graffitikunst.
Van 28 tot en met 31 mei gaan ze in Heerlen aan de slag.

Randprogramma

De realisatie van de mural wordt vastgelegd in een timelapse die van 1 tot en met 3 juni in de avonduren te zien is op de witte muur van Schunck aan het Pancratiusplein.
In de week waarin de mural wordt aangebracht, draait Quatro Cinema twee keer een special met een Romeins karakter tegen gereduceerd tarief.

Pichi & Avo

Pichi & Avo is een gerenommeerd street art duo uit Valencia. De kunstenaars staan bekend om het mixen van klassieke beelden met hedendaagse street art. Zo creëren zij een eigen kleurrijke stijl. Hun werk is zeer opvallend en gedetailleerd en te zien op muren en in galerieën over de hele wereld.

Getting Up

De mural is een initiatief van stichting Getting Up. De stichting wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en exposure van de Urban Scene op allerlei uiteenlopende wijze. Zij ontvangen een subsidie van €25.000,- van de gemeente Heerlen om in 2018 street art projecten te realiseren.

Romeins Kwartier

De mural is straks vanuit het centrum gezien de entree van het Romeins Kwartier. “Wij willen onze rijke geschiedenis op eigentijdse manieren zichtbaar maken, deze mural is daar een mooi voorbeeld van” aldus wethouder Jordy Clemens.
De ontwikkeling van het Romeins Kwartier omvat verder onder andere een nieuw Romeins museum, nader onderzoek naar ons Romeins verleden en het zichtbaar maken van onze Romeinse geschiedenis.
Ook realiseert de Provincie Limburg ‘De Vondst’, het centrum voor Archeologie in Limburg, in dit gebied.

Reacties