Zomertraining ‘Plezier op School’ voor de aanstaande brugklassers

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Sinds 8 jaar biedt de afdeling preventie van Mondriaan ‘Plezier op School’ aan. Deze tweedaagse zomertraining is er voor kinderen die naar de brugklas gaan. Zij leren hoe ze contact kunnen maken met leeftijdgenoten en ervoor kunnen zorgen dat ze er op een prettige en gezonde manier ‘bijhoren’.

Spannend

Niet iedereen is het gegeven om gemakkelijk met anderen om te gaan. Ook kinderen vinden het contact met anderen soms behoorlijk spannend. Als ouder wil je graag dat ze weten hoe ze hiermee moeten omgaan, zich niet teveel laten beïnvloeden en de juiste keuzes maken. En vooral dat hun schooltijd goed en prettig verloopt. We weten allemaal hoe belangrijk dit is. In de zomertraining ‘Plezier op School’ komt precies dit aan bod.

Respect

Omdat de deelnemers twee dagen van hun laatste zomervakantieweek opgeven, komen ze doorgaans met frisse tegenzin naar de zomertraining. Maar dat verandert snel. De aanstaande brugklassers leren vaardigheden en ze oefenen die in rollenspellen. Omdat zij met hun eigen ingebrachte situaties aan de slag gaan, levert het hen veel op. Na twee dagen zijn de brugklassers positief: zij staan steviger in hun schoenen, weten hoe ze positieve contacten met anderen kunnen krijgen en houden, maar óók dat ze ‘nee’ mogen zeggen. De deelnemers weten hoe ze respectvol kunnen zijn en dat ze respect van anderen mogen verwachten. Ieder jaar weer worden de trainers verrast door hun reacties: ze geven allemaal aan dat ze echt iets geleerd hebben en blij zijn dat ze zijn gekomen. De kracht van ‘Plezier op School’ is dat de week na de zomertraining de scholen beginnen en de deelnemers het geleerde meteen kunnen toepassen.

Training

De tweedaagse training wordt gegeven in de week van 13 tot 17 augustus 2018. Ieder kind dat naar de brugklas gaat mag meedoen. Wij zijn er na al die jaren van overtuigd dat dit een te gekke én zinvolle training is. Deelname is kosteloos.

U kunt uw kind aanmelden vóór 22 juni 2018 bij [email protected] of 088 506 7200. Wij nemen contact met u op voor een kennismaking en een verdere toelichting.

Voor de zomervakantie hoort u dan wanneer en waar uw kind gaat deelnemen aan ‘Plezier op School’.

Reacties