Line-up ParkCity Live 2018 op 30 juni en 1 juli in Heerlen compleet

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Met de toevoeging van Neerlands bekendste reggaeformatie Rootsriders (mainstage) en jongerenorganisatie LOS! (dancestage), is het programma van de 8de editie van ParkCity Live compleet.

De veldtickets van het festival, dat zaterdag 20 januari in de verkoop ging, waren binnen 40 minuten geheel uitverkocht, nadat slechts 8 namen bekend waren gemaakt. De Relatiedek-tickets (sponsorkaarten) zijn ook geheel uitverkocht. Daarmee vestigde het festival een nieuw eigen verkooprecord qua snelheid. In 2017 duurde het 10 uur voordat alle veldkaarten weg waren.

ParkCity Live verwelkomt zo’n 12.500 bezoekers per dag.

Editie 2018

Editie 2018 maakt haar opwachting voor de volgende acts op mainstage: Anouk, Guus Meeuwis, Nena, Racoon, Chef Special, Waylon, Miss Montreal, La Pegatina, Ronnie Flex & Deuxperience, My Baby, Big2, Kraantje Pappie, Rootsriders en de winnaar van de bandwedstrijd ‘We Aar Bek’.

In totaal kent ParkCity Live dit jaar 3 area’s;
Naast Mainstage is er een Dance Area, met zo’n 23 dj’s over 2 dagen, Lex’s Cultuurstage met diversiteit aan acts en bands. Verder draait de bekende (Brandweerauto) platenbus vinyl dance classics onder de bomen en bouwt markant dj Cher weer z’n gehele eigen pop-up dancestage.

Met de Food Avenue Area heeft ParkCity Live ook haar eigen foodtruck-festival op het terrein. Binnenkort wordt ook hier via de website de volledige line up van bekend gemaakt, waarbij er een selectie is gemaakt van de beste trucks van de regio en Nederland.

Afsluiter Limburgs popseizoen

ParkCity Live kan gezien worden als ‘de afsluiter van het popseizoen in Limburg van alle populaire popzalen’. Succesvolle acts komen op PCL nog 1x voorbij, op 1 groot festival in 2 dagen. De beleving van elke festivalbezoeker, jong en oud, en de servicegerichtheid naar de bezoeker toe staat centraal. Op ParkCity Live kun je ook lekker eten, een diversiteit aan drankjes drinken en relax chillen onder de bomen.

Uitverkocht

De afgelopen 4 editie’s was het festival eveneens uitverkocht, met bezoekers die kwamen uit heel Zuid-Limburg, de regio Aachen en Belgisch Limburg.
Het festival krijgt daarnaast steeds meer landelijke aandacht en trekt ieder jaar meer bezoekers uit heel Nederland.

Vanwege de diversiteit kan ParkCity Live ook gezien worden als een echt familiefestival. Er wordt voor alle leeftijden geprogrammeerd.

Schoolvakantie

Het festival vindt ieder jaar plaats in het laatste weekend voordat de schoolvakanties regio Zuid beginnen (deze datum verschuift jaarlijks) in het idyllische park van Bekkerveld (te Heerlen) midden in de bewoonde wereld. Een unieke, sprekende locatie die wordt geprezen als één van de mooiere festivallocaties van Nederland.

De Rijksoverheid bepaalt de schoolvakantie periodes;
In 2018 is ParkCity Live in het weekend van 30 juni en 1 juli.
In 2019 is ParkCity Live op 29 en 30 juni.

De complete line-up is te vinden op de website.

Reacties