Gemeente Heerlen zoekt kinderen voor een nieuw kindercollege

Kindercollege Heerlen 2016/2017
Foto: Gemeente Heerlen

Maandag 16 april gaf de gemeente Heerlen het startsein voor de werving van een nieuw kindercollege.
De gemeente gaat op zoek naar kinderen uit groep 7 met ideeën om Heerlen nog leuker of beter te maken; kinderen met een mening en die daar ook voor uit durven te komen! Kinderen die het leuk vinden om activiteiten te bedenken en te organiseren.

Alle kinderen in Heerlen en Hoensbroek in groep 7 van de basisschool worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.
De sollicitatiebrief moet uiterlijk 10 mei 2018 binnen zijn. De gemeente zoekt kandidaten voor een kindercollege voor de periode van een (school)jaar.

Wat doet het kindercollege?

Het kindercollege is een vorm van participatie. De gemeente wil kinderen de kans geven om te proeven aan bestuurswerk voor een gemeente.
De kindercollegeleden werken voor de hele gemeente en zijn aanwezig bij enkele officiële gelegenheden en evenementen, zoals de opening van de kermis en bij de dodenherdenking op 4 mei.

Het hoofdaccent van de activiteiten van het kindercollege ligt echter op het eigen stadsdeel van de collegeleden.
De kinderen kunnen verbeteringen bedenken voor hun buurt of activiteiten meehelpen organiseren, vaak vanuit de jeugdaccommodatie in hun stadsdeel.

Samenwerking gemeente Heerlen – Alcander

De gemeente Heerlen heeft enkele taken rondom het kindercollege uitbesteed aan welzijnsorganisatie Alcander.
Jongerenwerkers van Alcander geven bijvoorbeeld begeleiding en pakken samen met de kinderen de organisatie van activiteiten op.

Meer informatie over de sollicitatieprocedure is hier te vinden.

Reacties