Sneak Peek: blind date met theatertalent in Parkstad Limburg Theaters

Foto: Julian Maiwald / VIA ZUID

Op woensdag 18 april aanstaande presenteert VIA ZUID samen met Parkstad Limburg Theaters de laatste Sneak Peek van dit theaterseizoen. Een blinddate in het theater, een avond waarop het publiek kennis maakt met aanstormend professioneel talent.

Er staan korte en krachtige verrassingen op het programma. En jonge makers krijgen met de Sneak Peeks een nieuw podium aangeboden en mogen sparren met het publiek.
De ‘peeks’ zijn een samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg.

Drie getalenteerde jonge vrouwen

Deze keer is het podium voor een drietal getalenteerde jonge vrouwen: Annet Bremen, Lola Bogaert en Anouk van Kolfschoten.
De avond start met Lola en Anouk. Lola is theatermaker en toont een voorstudie van “This is my letter to the world that never wrote to me”, een voorstelling op basis van briefwisselingen met vreemden over anonimiteit en intimiteit. Samen met scenografe Anouk van Kolfschoten schrijven ze brieven naar onbekenden en wachten op reactie. Ze willen weten hoe het is om een relatie te hebben die louter op papier bestaat. Zij willen fantaseren over degene waarmee ze corresponderen. Ze willen dromen. Zij willen uitkijken naar de postbode. Verlangen naar contact. Een reactie…

Daarna is de beurt aan schrijfster Annet Bremen uit Landgraaf. Haar voorstelling FLIKFLAK toert momenteel langs Limburgse scholen. FLIKFAK gaat over Wynn, een jonge topturnster die op het punt staat op te winnen… of te falen. En prestatiedruk. Tijdens de Sneak Peek draagt actrice Jennifer Welts (bekend van het Huis Anubis) voor uit de voorstelling. Annet vertelt aansluitend over haar werk, drive en motivatie om naast toneelschrijven in opdracht ook ervoor te kiezen om eigen voorstellingen te maken.

Publiek

Na afloop kan het publiek de makers het hemd van het lijf vragen. De jonge vrouwen die hun ‘rijp danwel groen werk’ hebben laten zien, zijn zeer nieuwsgierig naar de reacties van het publiek. Dat levert mooie momenten en gesprekken op onder begeleiding van theatermaker Nina Willems.

Sneak Peek, verrassend voor het publiek, inspirerend voor de makers!

De avond start om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
Kaarten kosten maar € 5,-.

Meer info via www.viazuid.com of www.plt.nl.

Reacties