Film ‘Zuid-Limburg ontwaakt’ brengt Zuid-Limburgse landschap in beeld

Foto: VVV Zuid-Limburg

Een nieuwe film over het Zuid-Limburgs landschap uit de koker van Submedia Producties in samenwerking met VVV Zuid-Limburg zag onlangs het levenslicht. Het landschap is immers de kurk waar de toeristische economie op drijft. De film is het vervolg op de ruim 46.000 keer bekeken film ‘Myland’ uit 2016.
De film ‘Zuid-Limburg ontwaakt’ maakt een diepe buiging voor het Zuid-Limburgse Landschap en staat in het teken van het voorjaar en de ontluikende natuur. Het nieuwe begin waarin mens én dier langzaam ontwaken en genieten van het eerste zonnestraaltje tot de weidegang van een kudde paarden is indringend in beeld gebracht.

Zuid-Limburgse samenwerking

De film is een samenwerking van Zuid-Limburgers onder leiding van Joris Hoefakker (Heerlen). Met camerawerk van Alexander Dohmen (Spaubeek) en Mark Handels (Mechelen). Katja Huijsmans (Kerkrade) scheef de door Lex Nelissen (Kerkrade) ingesproken tekst. De muziek is gecomponeerd door Roy Bemelmans (Wijnandsrade/Amsterdam).

Respect voor de natuur

Joris Hoefakker: “Met deze film laten we de schoonheid zien van de natuur. Laten we dat vooral niet voor lief nemen. In de waan van de dag vergeten we waar het werkelijk om draait. We roepen de kijker op om vaker om zich heen te kijken. Gewoon te genieten. Als Limburgse filmmakers besef ik zelf ook maar weer: wat een geluk dat ik hier in Zuid-Limburg mag wonen!”

Toeristische economie drijft op het landschap

Uit onderzoek blijkt dat voor 59% van de gasten die terugkeren naar Limburg de natuur en het landschap daarvoor de belangrijkste motivatie is. En qua imago staan natuur en de heuvels bovenaan als het gaat om spontane associaties met Limburg.
Van het aantal overnachtingen in Zuid-Limburg blijkt 2,8 miljoen (63% van alle overnachtingen) in het landelijk gebied plaats te vinden.
Het nationaal landschap is daarmee de belangrijkste leverancier van gasten voor de attracties, accommodaties en winkeldomeinen. Zowel in de landelijke als stedelijke gebieden. “De natuur is één van de 4 pijlers waar de toeristische sector met een omzet van 1,2 miljard euro en 20.000 arbeidsplaatsen op drijft” aldus Anya Niewierra, algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg.

Reacties