TNT opent Healthcare Hub in Heerlen

Foto: Wikipedia

TNT heeft in Heerlen een logistiek centrum voor overslag van goederen (Hub) voor Medtech bedrijven in gebruik genomen. Deze overslagfaciliteit van 2000 m2 ligt in het geografische hart waar de Medtech bedrijven zich bevinden. Deze bedrijven hebben veel zendingen naar dezelfde eindbestemming, zoals ziekenhuizen en privéklinieken. In Heerlen worden Medtech zendingen samengesteld, en vervolgens levert TNT de volgende dag de zendingen met medische apparatuur (zoals pacemakers en stents) naar 96% van de 16.000 ziekenhuizen in Europa.

De Healthcare Hub heeft een directe aansluiting op de reguliere road- en airhubs en domestic netwerken van TNT. Ook is er een directe verbinding tussen Heerlen en verschillende Europese landen als Frankrijk, Spanje & Portugal, Italië, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, de Scandinavische landen en Benelux.

Erik Uljee, Managing Director TNT Benelux: “Deze hub komt tegemoet aan de wensen van de bedrijven in de Medtech industrie. Voor grote klanten, maar ook voor de MKB bedrijven. Ziekenhuizen in Europa kunnen tot 18.00 uur hun orders plaatsen bij de healthcare organisaties
in de Benelux. Levering vóór 9 uur de volgende dag is mogelijk door de directe invoer in onze netwerken. Indien nodig kan dit op dezelfde dag worden gedaan. De focus op de Healthcare industrie past ook binnen TNT’s Outlook strategie waar nog meer aandacht zal zijn voor het
ontwikkelen van concepten die aansluiten op de behoeften in deze industrie.”

Martin de Beer, wethouder Economie en Werkgelegenheid in Heerlen: ‘We zijn enorm verheugd met de komst van de Healthcare Hub van TNT in Parkstad. Niet alleen vanwege de werkgelegenheid voor onze regio, maar ook vanwege de toegevoegde waarde voor het groeiende Medtech-cluster. TNT versterkt het vestigingsklimaat voor de reeds gevestigde bedrijven én voor potentiële nieuwkomers
De Healthcare Hub werkt grensoverschrijdend en is innovatief binnen het TNT-netwerk. Aan Medtech-bedrijven kan tijdelijk extra opslagruimte geboden worden om dynamische volumes op te slaan. TNT biedt ook andere services aan zoals verpakkingen verzendklaar maken, desteriliseren van zendingen en geconsolideerd uitleveren op ziekenhuisniveau.
De Healthcare Hub is voorzien van ringbeveiliging en juiste klimaat voor opslag van Medtech zendingen. De hub kan pakketten tot 70 kg en gepalletiseerde vracht tot 1000 kg verwerken.

TNT is een van de meest vooraanstaande bedrijven ter wereld op het gebied van expressdiensten. TNT vervoert dagelijks ongeveer 1 miljoen pakketten, documenten en gepallletiseerde vracht. Het bedrijf beschikt over een netwerk voor wegvervoer en luchtvervoer in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië-Pacific en Amerika. In 2014 realiseerde TNT een omzet van 6,7 miljard euro.

Reacties