Dansend het voorjaar in met het Internationale Bellydance Festival

Foto: Coumans Fotografie / Bellydance Festival

Zaterdag 24 maart vindt in Cultuurhuis Heerlen de twintigste editie plaats van het Internationale Bellydance Festival, BellYllusions 2.
Deze editie staat het Internationale Bellydance Festival in het teken van Oriëntaalse en moderne buikans.

De organisatie van het festival, Stichting Dans van de Morgenstond, probeert ieder jaar weer met een verrassende presentatie voor de dag te komen. Dit jaar wordt het een ontmoeting tussen bewegingstheater, acrobatiek, live muziek en buikdans.

En natuurlijk is er ook dit jaar weer een oriëntaalse markt, waar je naar hartenlust kunt snuffelen tussen leuke oosterse hebbedingetjes. Zoals buikdanskleding, accessoires en kleine Oriëntaalse lekkernijen zoals muntthee en baklava.
Heel speciaal voor dit jaar is de voorstelling van de Heerlense vereniging Theaterwerkplaats Zie.

Gezond

Buikdansen is niet alleen leuk, maar ook supergezond. Je kunt dit zelf gaan ervaren tijdens gratis miniworkshops. Waar buikdans niet allemaal goed voor is…
Om een paar zaken te noemen: oefeningen voor moeilijke voeten, versterking van bekkenbodem ter voorkoming van incontinentie voor senioren, verlichten van rug-, nek- en schouderklachten.
Naast dansworkshops voor jong en oud, is er ook de mogelijkheid tot het leren vuurspuwen!

Kortom, het wordt een dag waar veel te beleven valt.

Het International Bellydance Festival ‘BellYllusions 2’ vindt plaats zaterdag 24 maart 2018, van 12:00 tot 21:00 uur in Cultuurhuis Heerlen.

Neem voor meer informatie en tickets een kijkje op www.bellydancefestival.nl.

 

Reacties